banner2779
banner2752
banner2750

Çocuklar Karnelerini Vali Yavuz’un Elinden Aldılar


Şehit İskender Ercan İlkokulu’nda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya , İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Okul Müdürü Gökhan Ulutaş, Şehidimiz Jandarma Er İskender Ercan’ın Babası Recep Ercan, Annesi Zeynep Ercan ve Abisi Yasin Ercan,  öğretmenler ile öğrenciler ve veliler katıldı.


Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Seddar Yavuz, sınıfları tek tek dolaşıp öğrencilere karnelerini ve karne hediyelerini vererek, onlarla bir süre sohbet etti ve başarılarının devamı diledi.

Karne dağıtım töreninin ardından öğretmenler ile bir araya gelerek gayret ve fedakarlıkları için teşekkür edip, onlarla bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Bugün yüz yüze olarak devam eden 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısını tamamladık. Pandemi şartlarında büyük bir fedakarlık gösteren geleceğimizin mimarı sevgili öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz ve çocuklarının eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ebeveynlerimizin gayretleri ile bu süreci tamamlamış olduk.  Bu vesileyle öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum.

417 Bin 705 Öğrencimiz Eğitim ve Öğretime Devam Ediyor

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren birçok gencimiz ve çocuğumuz bulunduğunu belirten Vali Yavuz; Kocaeli hepinizin bildiği gibi bütün göstergelerde ülkemizin önünde olan bir şehir. Eğitim konusunda da çok başarılı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren birçok gencimiz ve çocuğumuz bulunuyor. 26 bin 795 öğretmenimizin görev yaptığı ilimizde 417 bin 705 öğrencimiz eğitim ve öğretime devam ediyor. Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmesi için hazırlanması hepimizin en temel önceliğidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, eğitimin fiziki alt yapısının geliştirilmesi noktasında çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Eğitim kurumlarımız hiç olmadığı kadar modern, fiziki mekanları güzel ve her türlü donanıma da sahip.

Sorumluluğu Sadece Çocuklarımıza Yüklemeyelim

Eğitim süreci içinde çocuklarımızın yeteneklerinin tespit edilmesinin önemine değinen Vali Yavuz; Çocuklarımızın notları kırık olabilir, istendiği gibi olmayabilir. Sorumluluğu sadece çocuklarımıza yüklemeyelim, paylaşalım. Bilmeliyiz ki karneler çocuklarımızın olduğu kadar anne ve babalarında karnesidir. Bu nedenle Anne ve Babalar çocuklarımıza iyi davranmalı, onlarla konuşmalı, başarılarını nasıl artırabilecekleri konusunda öğretmenlerimizle ve çocuklarımızla diyaloğa geçmeleri çok doğru bir yaklaşım şekli olacaktır. Aksi takdirde suçlamak çocuğun başarısını artırmayacağı gibi özgüvenini de yok eder. Herkesten aynı başarıyı beklemek insanın yaradılışına, tabiatına aykırıdır. İnsan işbirliği ve iş bölümü üzerine yaratılmış bir varlıktır. Herkesin bir diğerinden farklı yeteneği ve becerisi var. Her çocuk ayrı bir kabiliyet ve yetenek. Bu noktada önemli olan, eğitim sisteminin kişinin beceriksizliklerini değil, becerilerini ortaya çıkarmasıdır. Ailelerinde buna yardımcı olması hepimizin beklentisidir. Aziz Milletimizin her bir evladı bize emanettir ve bizde bu emanetlere sahip çıkmak ve geleceğe hazırlamak için öğretmenlerimizle, bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz.” diyen Sayın Valimiz, tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751