ÇOCUKLAR VE ANNELERİ KOCAELİ BİLİM MERKEZİ’NDE
  

KO-MEK Köseköy Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler ve çocukları Kocaeli Bilim Merkezi’ni gezdi. Çocukların büyük bir merakla düzenekleri denemeleri görülmeye değerdi.

 

GÖLGE ODASINDA ŞAŞKINLIK

Çocuklar önce bilim merkezinde yapılan düzeneğin yer aldığı bölümleri gezdi. Gölge odasında, kişinin gölgesinin çekilerek belli bir süre duvarda sabit kaldığını öğrenen çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemediler.

 

ODALARI TEK TEK DOLAŞTILAR

Eldeki terden stresin ölçüldüğü düzeneğe daha çok anneler ilgi gösterdi. En çok da eğik odada keyifli anlar geçirdiler ve bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler. Eğik odada annelerinden uzun göründüğünü fark eden çocukların keyfi görülmeye değerdi.

Bilimin Sultanları sergisinde Müslüman bilim adamları ve yaptıkları keşifleri dinleyen çocuklar daha sonra optik masaya geçtiler. Burada ışığın mercekler vasıtasıyla nasıl kırıldığını gördüler.

 

MEMNUN KALDILAR

Geziden oldukça memnun kalan kursiyerler ve çocuklar en kısa zamanda tekrar Kocaeli Bilim Merkezi’ne geleceklerini söylediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817