Çöp suları yollara akmayacak
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü, evsel çöplerin toplanması esnasında yollara dökülen çöp sularına önlem almak için toplantı düzenledi. İZAYDAŞ, konuyla ilgili olarak ilçe belediyeleri temizlik işleri müdürleri ve temizlik işini yürüten yüklenici firma yöneticileriyle bir araya geldi.

 

HAFTADA 1100 ARAÇ GİRİŞ YAPIYOR

Genel Müdür Muhammet Saraç’ın idaresinde gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıda, İZAYDAŞ’a günde ortalama hafta içi 180, hafta sonu ise 100 adet evsel çöp aracının giriş yaptığı belirtildi. Araçların çöp sızıntı suyu toplama tankının çatlak veya vanalarının açık bırakılması nedeniyle, özelikle İZAYDAŞ’a geliş yolunun içinden geçtiği mahallede çevre ve halk sağlığı için bir sorun haline dönüşmeye başladığı ifade edildi. 

 

SARAÇ UAYRDI

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, atık yönetimi konusundaki konumu ve sorumluluğu gereği sorunu çözüme kavuşturmak zorunda olduklarını belirterek, yetkilileri uyardı. Saraç, “Çöp sızıntı suları hem çevreye kötü koku yayıyor hem de sineklerin çoğalmasına neden oluyor. Ayrıca biz de suların döküldüğü yerleri yıkatmak zorunda kalıyoruz. Bu da ilave iş gücü ve maliyet demek. Sorunu kaynağında çözme düşüncesinden hareketle, çöp kamyonu sürücülerimize çeşitli kolaylıklar sağlıyoruz. Kurallara uyulması konusunda sizlerden de, araç sürücülerinden de daha hassas olmalarını talep ediyoruz” dedi. 

 

TEKER YIKAMA ÜNİTESİ

Birim müdürlerinin de söz aldığı toplantıda, araçların çöp suyu sızdırmazlık tertibatlarının kontrolünün yapılması, yükünü depolama alanına boşaltan çöp kamyonlarının İZAYDAŞ bünyesinde oluşturulan teker yıkama ünitesini mutlak surette kullanması, çöp toplama işiyle ilgili önümüzdeki dönem yapılacak ihalelere eski model araçların çalıştırılmaması yönünde bir maddenin eklenmesi gibi kararlar alındı.

 

TRAFİK KURALLARINA UYMALARI DA İSTENDİ

Toplantıya katılan belediye ve yüklenici firma yetkilileri de sorunu çözmek için ilgili kişilerle en kısa sürede toplantı yapacaklarını, kalıcı çözüm önerilerini de hayata geçireceklerini söyledi. Toplantıda ayrıca çöp aracı sürücülerinin tesise geliş yolu üzerinde trafik kurallarına azami derecede uymaları gerektiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817