ÇORBALAR BELEDİYEDEN


İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında faaliyete geçirilen çorba çeşmelerinden milyonlarca kişi yararlandı. Halen ikisi Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nda olmak üzere şehrin 7 ayrı noktasında bulunan çorba çeşmelerinden haftanın 5 günü vatandaşlara ücretsiz sıcak çorba servis ediliyor.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Türkiye’ye de örnek olan ve bir çok belediye tarafından da  uygulamaya başlanan çorba çeşmelerinin Sabri Yalım Parkı, Doğu Kışla Parkı, Bekirpaşa Şirinevler, Alikahya, Kuruçeşme de bulunanları hafta içinde 05.30-09.00 saatleri arasında, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’ndekilerin biri 08.30-10.00 diğeri de 18.00-20. Saatleri arasında faaliyette bulunuyor. Yetkililer, üniversitedeki çorba çeşmelerden okullar tatilde olduğu için çorba akmadığını söylediler. Hijyen ve temizliğin en üst seviyede olduğu çeşmelerden şimdiye adar 7 milyona yakın vatandaşın yararlandığı ve çok memnun kaldıkları kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817