COŞKUN; EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR
 Ömer Faruk Coşkun yaptığı değerlendirme açıklamasında, ‘’Belediye Başkanının   2 yıllık icraatlarının sunumunun yapıldığını toplantıyı ilçe yönetimimizdeki arkadaşlarımızla beraber takip ettik. Körfez İlçesi önü deniz,  arkası dağ, içinden iki uluslararası yol geçen dar bir ilçe. Bununla beraber birçok sanayi tesisi ilçemizde yer alıyor. Dolayısı ile bu ilçenin geleceği Kuzey’de.  İlimtepe bölgesinde. Buraya yapılacak yatırımlar ilçenin geleceği açısından önemli. Körfez Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin İlimtepe’de vaat ettikleri  projeleri hayata geçirmeleri gerekiyor. Eğer bu bölgeye ciddi yatımlar yapılırsa, ilçe Kuzey’e doğru taşınabilir.

Ayrıca,  Mimar Sinan Mahallesi’nde yapılması düşünülen kapalı pazar alanının yerinin tekrar gözden geçirilmesi  gerektiğini düşünüyoruz. Bu mahalle yoğun insan ve araç trafiği olan bir mahalle. Yakında DP World limanı tam kapasite çalışmaya başlayacak.

Yer seçiminin çok dikkatli yapılması gerekiyor. Yarın mevcut şartlar ve insan trafiği daha da arttığında çözüm değil, sorun oluşturacağını düşünüyoruz. Ayrıca bilgi evlerinin sayısının arttırılması gerekiyor. Ülkemiz ve ilçemiz genç nüfus olarak zengin, dolayısı ile bu gençlerin eğitimi noktasında bilgi evlerinin faydalı olduğu kanaatindeyiz. Bilgi evlerine her mahallede bu gün için ihtiyaç var. En önemli en değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Üniversite projesi ile alakalı bizim görüşümüz, önce altyapısının hazırlanması gerektiği yönünde. 4500 öğrenci kapasitesi olacağı söyleniyor, tabiki bu öğrencilerin ulaşım barınma ihtiyaçları düşünülmeli’’ dedi.

Coşkun, yerel yönetimlerin istihdama yönelik çalışmalar da yapması gerektiğini hatırlatarak, ‘’ Yerel yönetimlerin istihdamı artıracak projeler üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün insanımızı üretim faaliyetlerinin içine çekmeliyiz, burası bir sanayi bölgesi. İlimiz ve ilçemizdeki ilgili kurumlarla beraber hareket edip bu konuda çalışmalara yapılmalı’’ dedi. Coşkun, Saadet Partisi olarak ilçedeki mülki amirler ve sırasıyla da STK’lara yönelik ziyaretlerinin devam ettiğini,  bu sayede de Körfez’le alakalı düşüncelerini, ilçe için yapılan ve yapılması gereken çalışmaları paylaştıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817