Coşkun Opak'ı tebrik ediyorum

KÖRFEZ ilçe dönem dönem artan asayiş olayları ile sıklıkla gazetelerin üçüncü sayfalarını süsler. Burada suç oranları aniden yükseliş gösterir. Sonra aynı şekilde düşer.

Bir bakarsınız dükkana, evlere hırsızlar girmiş. Ortalığı talan etmiş. Çalmış çırpmış..

Sonrasında bir bakmışsınız çeteler türemiş. Esnafı, yoldan geçeni haraca bağlamış.

Tam ortam düzeldi, asayiş berkemal diyecekken bir de bakmışsınız ki, bir kadın gecenin bir vaktinde krize girip eline aldığı bıçakla önce çocuklarını yaralar, sonra kendini bıçaklayıp intihar eder...

Olmadı ellerine aldıkları torbaların içindeki hapları satmak için köşe başlarını mesken tutanları yabancılamazsınız bir zaman sonra.

Küçük kavgaları, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden birbirine sopalarla, bıçaklarla saldırıp yaralayanları geçtim. Fuhuş operasyonlarını daha hesaba katmadım bile...

Bunlar rutin asayiş olayları polis telsizinden geçen. Bunlara bir şekilde, polisin müdahalede bulunduktan sonra kontrol altına alması zor değil. Sadece istemek yeterli. Bu işin üstesinden gelmek asıl tehlikeye göre çok daha kolay.

Nedir bu büyük tehlike, elbette terör...

Terör örgütlerinin en büyük beslenme kaynağı olan genç nüfus üzerine yoğun bir şekilde çalıştıklarını zaten biliyoruz. Bu nedenle gençlerimiz akıllı olmalı. Sağdan soldan gelen, gereksiz kelamlarla aklı bulandıran örgütlere meyil göstermemeli.

İşte bu noktada Körfez Emniyeti'nin başlattığı yeni ve etkili çalışması gerçekten takdire şayandır. Özellikle İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Opak'ın göreve gelmesinin ardından farklı işler de yapılmaya başlandı Körfez'de. Her şeyi bir kenara bırakıp, sadece okullardaki seminerlerle lise öğrencilerini terör örgütlerine karşı uyaran eğitimlerin verilmesi büyük özveri isteyen bir hizmettir.

Bu anlamda Coşkun Müdürü, samimi bir şekilde tebrik etmek gereklidir. Terörün beslenme kaynakları kesilirse, bu alandaki asayiş sorunları da en azından kısmen giderilmiş olacaktır. Coşkun Opak'ın yaptığı çalışma örnek bir hizmettir.

Ayrıca Derince ve Körfez emniyet teşkilatları arasında kurulan ilişkiler ve olaylara karşı birlikte hareket etme projesi de önemlidir.

Sorunların ortak noktada gündeme gelmesi, çözüm alternatiflerinin de artmasına anlamına gelecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817