Cuma Namazı çıkışı İsrail’e tepki yağdı!
Cuma Namazı çıkışında Fevziye camii önünde İsrail’e tepki eylemi yapıldı. Filistin halkına destek olmak amacıyla Gönüllü Kültür Teşekkülleri platformu tarafından düzenlenen eyleme Memur Sen, Müsiad, Sağlık Sen, İlim yayma cemiyeti ve Mazlum Der şube başkanları ve üyeleri katıldı. Filistin bayrakların açıldığı ve sloganların atıldığı eylemde tekbir sesleri yükseldi. Yürüyüş yolu üzerinde yapılan eylemde basın açıklamasını Müsiad başkanı Bilal Şengül okudu. Başkan Şengül “  İşgalci, ırkçı Siyonist İsrail, Filistin topraklarına bir hançer gibi saplandığından bu yana mazlum ve masum Filistin halkına yönelik katliamlarını fütursuzca devam ettirmektedir.  İnsanları ve çocukları hunharca katlediyor. Sözde uygar dünya devletlerinden bu vahşete dur diyecek cesur bir sesin çıkmadığını üzülerek görmekteyiz. BM seyrediyor, AB susuyor hatta destekliyor. ABD başkanı İsrail’e hak veriyor. İslam ülkeleri susuyor.  Filistin’i kurtarın çığlıkları için meydanlardayız” diyerek Memur Sen genel başkanı merhum M.Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirini okudu.
 
Filistin’in yanındayız
Müsiad başkanı Şengül okuduğu basın açıklamasında Gazze halkına uygulanan bu katliama dur demek vicdan sahibi herkes için bir insanlık görevi olduğunu söyledi.  Başkan Şengül “ Bu nedenle Gazze deki vahşetin bir an önce durdurulması için sesimizi yükseltmeliyiz. İnsanlık onurunu yüreklerinde taşıyan  Filistin dostları burada. Gelemeyen milyonların dualarıyla birlikteyiz. İsrail Yahudi mallarını protesto ederek Filistin’in yanında olmayı sürdüreceğiz.  İsrail’i yöneten eli kanlı katiller yargılanmalıdır.  70 milyon insanımızın kalbimde mahkûm olmuşlardır.  Bunlar 6 milyar insanın nazarında katildir. Bunlar tarihin gazabından kurtulsa Allahın Gazabından kurtulamayacaktır.”diyerek konuşmasının sonunda Ben Gazzeyim isimli şiiri okuyarak eylem son buldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817