banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

CUMAKÖY’DE DEFİNE ARARKEN YAKALANDILAR
 Alınan bilgi ve iddialara göre, Körfez Cumaköy Ürgüplü mevkiinde, bazı şüpheli şahısların kepçe ile çalışma yaptığı ihbarını alan Körfez Jandarması, pusu kurdu ve başarılı bir operasyonla suçüstü yaptı. Yapılan suçüstü sırasında 7 kişi, kepçe ile bir eski taşın çevresini kazarken yakalandılar. İlk sorgulamadan sonra zanlıların, İstanbul ve Gebze’de ki evlerinde yapılan aramalarda da harita ve benzeri define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi.

Operasyon sonrasında, yakalanan zanlılar define aramak amacıyla kazı yaptıklarını itiraf ederken elebaşılarının, kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan ve sosyal paylaşım sitesinde de  Ayenn Karneryan (Madam) adıyla site açıp, arkeolog olarak tanıtan, asıl adı Aysel Ö. Olan kadın olduğu öğrenildi. Aysel Ö.’nün arkeolog eğitimi aldığı ama diploması olmadığı da öğrenildi. Alınan bilgi ve iddialara göre sosyal paylaşım sitesinde başlayan tanışmanın ardından bir araya gelen gurup, ellerindeki harita doğrultusunda Cumaköy’de kazı yaparken suç üstünde yakalandılar. Operasyonda, Aysel Ö. İle birlikte, Metin U., Yücel B., Davut B., Ebubekir K., Sinan G., Şerif A., Hüseyin A., Mustafa C. Yakalandılar. Zanlılarla birlikte Metin U. ya ait olan kepçe, iki adet gözetlemede ve kaçmakta kullanılan otomobil, kazı aletleri ve define haritaları ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edilirken, kimlikleri belirlenen iki kişinin aranmasına devam ediliyor. Körfez Jandarmasının başar ılı operasyonu ile yakalanan zanlıların, Cumaköy’de, Selçuklu  ya da Roma dönemine ait olduğu sanılan define aradıkları tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826