banner2779
banner2752
banner2750

CUMHURBAŞKANI 10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNİ AÇIKLADI

10 üniversite içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi'de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  düzenlenen  "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.Belirlenen 10 araştırma üniversitesini açıklayan Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK'ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum" ifadelerini kullandı.

10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

Belirlenen 10 araştırma üniversitesini açıklayan Erdoğan, "Araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10  üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum; Ankara Üniversitesi,  Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik  Üniversitesi, hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik  Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik  Üniversitesi. Bu sistem ile her dönemde sözü edilmesine rağmen bir türlü arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmayan üniversite - özel sektör işbirliği için de önemli adımlar atılıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751