DERİNCE’DE İKTİDAR VE MUHALEFET EL ELE VERDİ

Derinceliler ay yıldızlı bayraklarla milli iradeye sahip çıkıyor

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz’da kurguladığı hain darbe girişimini püskürten vatandaşlarımız, geceleri sokaklarda geçirerek demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanları terk etmeyin" çağrısı üzerine her akşam Derince’de Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla milli iradeye sahip çıkıyor. Demokrasi nöbeti tutan Derince’de son düzenlenen programda bu kez siyasi parti temsilcileri ve STK yöneticileri birlikte kürsüye çıkarak, halkı selamladı ve darbeye karşı el ele, omuz omuza verdiklerini gösterdiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileriyle renk kattığı Derince’deki programda ilçe halkı tehlike geçene kadar meydanları terk etmeyeceğini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladı.

 

Yener Bülent Aykurt: “Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet”

Programda ilk konuşmayı yapan Liman İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yener Bülent Aykurt “En zorlu dönemlerde bile demokrasiden, cumhuriyetten yana tavrını almış bir sendikanın temsilcisi olarak aranızda bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. 15 Temmuz gecesi bir avuç cuntacı tarafından yapılan darbeyi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Milletimizin vergileriyle alınan uçaklarla milletimizi bombalayan, milletimizin vergileriyle alınan tanklarla milletimizi ezmeye kalkan, milletimizin vergileriyle alınan silahlarla milletimizi kurşunlamaya kalkan ve emirleri Pensilvanya’dan alan Fethullah Gülen’in itlerini huzurlarınızda lanetliyorum. Hazreti Ali’nin dediği gibi ‘sana kötülük edeni affet, devletine milletine kötülük edeni asla affetme’. Devletime, milletime o geceyi yaşatan bu Pensilvanya itlerini affetmiyorum, affetmeyeceğiz. Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet” dedi.

 

Hüseyin Gülseven: “Can oldunuz, yürek oldunuz ve bir yumruk oldunuz”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven de programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Derincelilere seslenen Gülseven şunları söyledi; “Sizler meydanları doldurdunuz. Can oldunuz, yürek oldunuz ve bir yumruk oldunuz. Hep birlikte darbeci anlayışa karşı dik durdunuz. Sizleri şahsım ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı adına saygı ve dostluk ile selamlıyorum. Darbenin her türlüsüne karşı olan, darbe nereden gelirse gelsin karşısında duran Türkiye halkı bir oldunuz, yürek oldunuz, beraber oldunuz. Hacı Bektaş Veli’nin sevgisiyle, Pir Sultan Abdal’ın coşkusu ile bir olalım, iri olalım, diri olalım diyorum. Sizleri saygıyla, dostlukla selamlıyorum.”

 

Hakan Karakaş: “Vatan bölünmeyecek, bayrak inmeyecek ve ezan susmayacaktır”

MHP Derince Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Karakaş da partisi adına bir konuşma yaptı. Derincelileri selamlayan Karakaş “Milliyetçi Hareket Partisi olarak demokrasi ve milli egemenlik aşkıyla darbeci, cuntacı hainlere karşı vatanını, milletini savunan yüce Türk milletine saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne can siperhane, uykusuz, aç ve yorgun olarak çalışan kahraman polis teşkilatımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. İçinde yerleşmiş olan hain uru söküp atacak ve sonradan yine milletimizin göz bebeği olacak olan peygamber ocağımız, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Mehmetçiklerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Unutulmamalı ki hainlere karşı aynı gemide, aynı cephede ve aynı çizgideyiz. Türk milleti bu vatanda sonsuza dek yaşayacak ve ilelebet payidar kalacaktır. Vatan bölünmeyecek, bayrak inmeyecek ve ezan susmayacaktır” dedi.

 

Nihat Değer: “15 Temmuz katliamını yapanları nefretle kınıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanı ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi Nihat Değer yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Demokrasi ve cumhuriyet diyerek bu alanları dolduran çok değerli Derinceliler hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi adına coşkuyla selamlıyorum. 15 Temmuz katliamını yapanları nefretle kınıyoruz. Ülkemiz bugün çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte demokrasiyi güçlendirmemiz gerekiyor. İşte demokrasiyi güçlendirme adına burada sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin birlikte olması bunun en güzel örneğidir. Demokrasiyi güçlendirme adına anayasayla ilgili önemli maddelerin bir an önce meclisten geçirilmesi gerekiyor. Darbelere, katliamlara karşı hep birlikte el ele omuz omuza dik duracağız. Bu katliamda yaşamını yitiren, şehitlerimizi saygıyla anıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Biz şunu söylüyoruz. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamaya var mısınız diyoruz.”

 

İbrahim Şirin: “Bu kardeşlik var oldukça kimse bu millete diz çöktüremeyecek”

AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin konuşmasına Derincelileri selamlayarak başladı. Başkan Şirin görüşlerini şu şekilde ifade etti; “Bu millet ne kadar asil bir millet olduğunu, ne kadar imanlı bir millet olduğunu Allah’ın izniyle bu zor sınavlarda gösterdi. Başkanlarım konuşmalarında çok önemli mesajlar verdi, hepsine katılıyorum. 15 Temmuz akşamı o anı, o dakikaları hepiniz gibi yaşayan bir kardeşiniz olarak, benim koluma girip hadi başkanım şehit olmaya gidiyoruz diyen genç kardeşlerimi selamlıyorum. Başkomutanımız bu iş bitti evlerinize gidebilirsiniz diyene kadar burada bekleyen cefakar, vefakar annelerimize, kardeşlerimize.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817