CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE 13 YILDIR GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
 İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliye yerleştirme ve Altınova-Gemlik Otoyol kesimi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın yanı sıra diğer davetliler katıldı.  İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Türkiye'nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu hizmetleri, bu yatırımları yapacak iradeye sahiptir. Şu anda Türkiye dünyaya bir şey gösteriyor; Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, kabinesiyle ve tüm kadrosuyla, her proje adım adım geleceğe doğru inşa ediliyor, ihya ediliyor” dedi.

 

KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNÜN SON TABLİYESİNİN VİDALARI SIKILDI

Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım ile birlikte, son tabliyenin vidalarını sıkma işlemini sembolik olarak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı kısa konuşmada, önümüzdeki ay sonu hizmete girmesi beklenen köprü ile iftihar ettiklerini, köprünün ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Gerek Başbakanımıza, gerek tüm kabine üyelerimize, Ulaştırma Bakanımıza, tüm ekibine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLUNUN YATIRIM BEDELİ 9 MİLYAR DOLAR”

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun 40 kilometrelik Altınova-Gemlik bölümünün, Türkiye’ye, millete ve Yalovalılara hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Başbakan Davutoğlu’na, Bakan Yıldırım’a, yüklenici firmalara, mühendis ve işçilere teşekkür etti. Hizmete açılan bölümün, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün devamında yer alan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hizmete giren ilk bölümünü oluşturduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamının, 2018 yılında açılmasının planlandığını ve bu otoyolun, Türkiye’nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını belirtti.

 

“KÖRFEZ GEÇİŞİ BÖLGENİN ULAŞIMINDA ÇOK ÖNEMLİ RAHATLAMA SAĞLAYACAK”

Açılışını gerçekleştirdikleri 40 kilometrelik bölümün ve önümüzdeki ayın sonunda hizmete girmesi planlanan Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün, bölgenin ulaşımında çok önemli bir rahatlama sağlayacağını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun açılışı yapılan bölümünün, halen 50 dakika olan ulaşım süresini 20 dakikaya; İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün ise 1-1,5 saati bulan ulaşım süresini 6 dakikaya indireceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında; yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ile İstanbul-İzmir Otoyolu’nu, 16 Ağustos’ta açılacak olan 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim’i, Marmaray’ı, inşaları devam eden Avrasya Tüneli ve İstanbul 3’üncü havalimanını, hızlı tren hatlarını, toplam uzunluğu 400 kilometreyi bulan 315 tüneli ve geçen 13 yılda yapımı gerçekleşen ve projelendirilip yapımına başlanacak her alandaki diğer altyapı projelerini hatırlattı ve “Velhasıl Türkiye 13 yıldır gece-gündüz çalışıyor, inşa ediyor, yapıyor. Türkiye bu hizmetleri, bu yatırımları yapacak iradeye sahiptir.” şeklinde konuştu.

 

KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNÜN ADI ‘OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ’ OLARAK AÇIKLANDI

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün ismini açıklamadan önce, ismin belirlenmesinde Başbakan Davutoğlu ve Bakan Yıldırım ile istişare ettiklerini aktaran ve “Bizler kutlu bir tarihin varisleriyiz ve bu kutlu tarihin mimarlarını geleceğe de aynı şekilde taşımak, böyle bir neslin görevidir değil mi?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün adını ‘Osman Gazi Köprüsü’ olarak açıkladı. Konuşmasının sonunda 40 kilometrelik Altınova-Gemlik Otoyolu’nun hayırlı olmasını dileyerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese şahsı ve milleti adına bir kez daha teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün açılışında da bir arada olma temennisinde bulundu. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Bakan Yıldırım, Bakanlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer yetkililerle birlikte otoyolun açılış kurdelesini kesti.

 

AHMET DAVUTOĞLU’DA KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü son tabliye yerleştirme ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Yalova/Altınova-Bursa/Gemlik Otoyol kesimi açılış törenindeki konuşmasına, “Bu tarihi ve hayırlı vesileyle bizi bir araya getiren Rabbimize hamdolsun” diyerek başladı. Projenin bütün Türkiye'yi kuşattığını ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnşallah kadim başkentimiz İstanbul, bu projeyle İzmir'e bağlanıyor. Ama nasıl bağlanıyor biliyor musunuz? Dünyanın uzunlukta 4. büyük köprüsüyle ve 8 saatlik yolu, 3 saate indiren otoyoluyla bağlanıyor. Böylece Fatih Sultan Mehmet Han, Kocaeli'de Akçakoca ile Bursa'da Osman Gazi ile İzmir'de Caka Bey'le buluşuyor, şehzadeler şehri Manisa ile İstanbul birbirine komşu haline geliyor. Bu tarihi bir proje, bütün ülkeyi kuşatan bir projedir” ifadelerini kullandı.

 

6 DAKİKADA KARŞIYA GEÇECEĞİZ

Nüfusumuzun üçte birine hitap eden, 7 vilayetimizi kuşatan bir proje diye Başbakan Davutoğlu, “Bu büyük projeye bugün son cıvatayı koyduk. Bu çağdaş bir proje. Çünkü bu yolu, dünyanın uzunlukta en büyük ve en uzun 4. köprüsünü, 2 bin 682 kilometreyi artık 6 dakikada geçeceğiz. Eskiden 'Yalova'dan acaba bütün Kocaeli- İzmit Körfezi'ni dolaşayım mı, Yoksa feribota bineyim mi?' diye hesap eden vatandaşlarımız şimdi böyle bir hesap içine girmeden 6 dakika da körfezin iki yakasını bir araya getiren bu köprüden karşı yakaya ulaşacak" diyen duygularını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Davutoğlu, projenin tarihi olduğu kadar çağdaş niteliklere sahip ve İstanbul ile İzmir'i, Türkiye'nin iki büyük limanını birleştirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım, öncülüğünüzde başlayan, liderliğinizde başlayan bu projenin bugün hayata geçmesinin bir başka anlamı var. O da hizmette süreklilik" şeklinde hitap etti.

 

HALKA VE HAKKA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKARIZ

AK Parti iktidarlarının en önemli hususiyetinin hizmette, dava aşkında süreklilik olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi: "2002'de, 3 Kasım'da bayrağı devralan Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bugüne kadar hep ilk günkü aşkla bu topraklara, bu ülkeye hizmet etmenin aşkını, sevdasını yaşadık. Bu bayrağı bize devreden Sayın Cumhurbaşkanımıza, bütün bu projelerde emeği geçen dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bakınız 1 Kasım'da tarihi bir zafer kazandıktan sonra diğer partiler kurultay mücadelelerine, iç mücadelelere girerken, biz 2 Kasım sabahı 'Nerede kalmıştık?' deyip, hizmet kervanına devam ettik. Gururla bir kez daha ifade ediyorum: Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı gelenek üzere, ilk 3 ayda yapacağımız bütün vaatlerimizi halkımıza ilan ettik. Tarih 20 Aralık 2015. Şimdi Nisan'dayız. Mart ayının sonu itibarıyla vaatlerimizin yüzde yüzünü yerine getirdik. Hizmet kervanlarımızı ise nerede başlattıysak, nerede bıraktıysak, oradan aldık devam ettik. 'Bekleyeyim bakalım, 1 Kasım zaferinden sonra bir müddet bu zaferin zevkini yaşayalım, sefasını sürelim' demedik. Çünkü biz seçim sevinçleri için seçim yapmayız. Daha çok hizmet için daha çok halka ve hakka hizmet için yola çıkarız."

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Dünyanın 4'üncü uzun köprüsünün, Altınova-Gemlik Otoyolu'nun, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun fikri öncülüğünü, başlatıcılığını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, emeği geçen bakanlara, projeyi hayata geçiren yüklenici firmalara, finansör kuruluşlara, katkı sağlayan kuruluşlara ve kişilere teşekkür eden Davutoğlu, sözlerini şu temennilerle tamamladı: "Allah bu yolu hayırlı eylesin; bu köprüyü, gönülleri birleştiren köprü eylesin. İstanbul ile İzmir arasında sefer yapacak, yolculuk yapacak vatandaşlara kazasız belasız yolculuklar nasip eylesin. Allah köprülerimizi, gönül köprüleriyle taçlandırsın, milli birliğimizi, beraberliğimizi,kardeşliğimizi daim eylesin. Projenin hizmet götüreceği 7 ilimizin bütün hemşehrilerine selamlarımı iletiyorum. İzmir'e, Manisa'ya, Balıkesir'e, Bursa'ya, Yalova'ya, Kocaeli'ne, İstanbul'a, bütün Türkiye'ye hayırlı, mübarek olsun. Allah yolumuzu açık eylesin, başlattığımız her projeyi tamamına erdirmeyi bize nasip eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“ÖNCEDEN TÜRKLER TAŞERONDU, ŞİMDİ TÜRKLER ÜSTLENİCİ, YABANCILAR TAŞERON”

Körfez köprüsünün iki yakasını bir araya getiren tören ve Altınova-Gemlik otobanının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sadece Marmara’nın iki yakasını değil, Türkiye’nin iki yakasını bir araya getiren, 50 yıldır gündemde olan dünyanın 4. büyük köprüsünü tamamlamanın haklı gururunu milletçe yaşıyoruz. Bu proje sadece Kocaeli’ne, Yalova’ya, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir’e değil Türkiye’nin nüfusunun üçte birine, toplam milli gelirinin yarısını bulan 7 vilayetimizi Marmara ve Ege’yi birbirine komşu yapıyor. İzmir’den çıkan bir vatandaşımız İstanbul’a Sabiha Gökçen Havaalanı’na 2 saat 50 dakikada varıyor. İstanbul İzmir git gel 6 saat. AK Parti iktidarına da bu yakışır. Milletimize de en büyük eser yakışır. Bu köprünün maliyeti dünyada küçük ölçekli 50 ülkenin milli gelirinden tek tek fazladır. Türkiye’nin gücünü gösteriyor. 1950 yılında Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 8,5 milyar dolardı. İzmir-İstanbul otoyolu ve Körfez Köprüsü’nün toplam harcaması bu rakamdan daha fazla bir projedir. Bu projeleri Türkler mi yapıyor diye 10 sene önce, 20 sene önce sorsaydınız, ‘Hadi canım, Türkler de nasıl yapacak?’ derlerdi. O zaman yabancılar müteahhit, Türkler taşerondu. Şimdi Türk firmaları projenin ana yüklenicisi, yabancılar da alt yüklenici haline geldi” dedi.

 

BÜYÜK GURUR YAŞIYORUZ

Türkiye iktidarımızda nereden nereye geldi. İşte bu proje bile tek başına gösteriyor. Bazıları kıskansa, bazılarının hoşuna gitmese de Yavuz sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İşte biraz sonra adını açıklayacağımız dünyanın 4. büyük köprüsünü de tamamlama safhasına getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün iki yakayı birleştirerek, milletimizi kucaklaştırdık. Altınova’dan Gemlik’e kadar 40 kilometrelik otoyolun da açılışını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’ye yakışan bir proje oldu. Bu projenin hayata geçmesi için ortaya koyduğunuz liderlik ve vizyon, bize gösterdiğiniz yolla, 4 yıl gibi kısa bir sürede bu güzel eseri bu hale getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan dolayı zatı alinize çok teşekkür ediyoruz. Projenin fikir safhasından yapımına kadar Başbakanlığınız döneminde gösterdiğiniz irade için, sizden görevi devralan sayın başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Benden önce görev yapan Lütfü Elvan, Feridun Bilgin bakanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Karayolcu kardeşlerime, gece gündüz demeden her türlü zor şartlara her türlü tehlikeye rağmen çalışıp ve bu eseri bu hale getiren bütün yüklenici mühendislerine teşekkür ediyorum. Finans kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Dünyanın en derin ekonomik krizi yaşandığı sırada, ‘Biz bu projede varız’ diyen bankacılara teşekkür ediyorum. Bu bayrağa, bu millete güvendiler. Bu köprü ve otoyolun milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 


BİNALİ YILDIRIM VE IŞIK’IN YANI SIRA BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KÖPRÜYÜ İLK GEÇEN İSİMLER OLDU

Tören sonrası T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kullandığı araçla ilk olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geçti. Gece geç saatlerde yapılan geçişte yapılan hizmetin haklı gururu vardı. Köprü’nün doyumsuz manzarası üzerinde hatıra fotoğrafı çektiren Bakanlar ve Başkan Karaosmanoğlu aynı zamanda TRT Haber’in yayınını da konuk oldular. Bakanlar Binali Yıldırım ve Fikri Işık ile Osmangazi köprüsünden geçen Başkan Karaosmanoğlu, “İlk kez araçla köprüyü geçerek tarihi bir gurur yaşadık” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817