Cumhurbaşkanı;Defolu Adamla Mücadele Olmaz
 

Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceğiz” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin tek bir devleti olduğunu söyledi


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı 92. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak partililere hitap etti. AK Parti teşkilat yapısından terörle mücadeleye kadar önemli mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir atalete, hiçbir gaflete, hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya’da. Gerisinden gelenler nerede? Onlar da kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

Bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü, onlarla da mücadele veriyoruz, bir diğeri de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz, bu güzel milletimizi yanımıza alacağız, biz gücümüzü önce Hakk’tan sonra halktan alacağız.

TEHDİTLER İŞLEMEZ

15 Temmuz gecesi ölümü korkutmuş bir millete bunların yaptığı tehditlerin hiçbiri işlemez. Bir yandan PKK’lısı, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz. Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız operasyonların bölgede oluşturulmak istenilen yeni düzeni nasıl alt üst ettiğini görüyoruz.

ÜLKENİN BEKASI İÇİN

Şu anda 2 bin kilometrekarelik alanda biz otoriteyiz. Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceğiz. Irak’ta yeni terör bölgelerine ve oluşumlara izin vermeyeceğiz. Bunun bizim için basit bir siyasi nüfuz alanı oluşturmak değil, ülkemizin ve milletin bekası olduğu bilinci ile gereken her fedakarlığı yapacağız.

BAŞKA BİR DEVLETİMİZ YOK

Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hepsi hikaye... Ben size partimin Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bitti. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz ve bunu da başaracağız.

BEDİR FARKLIDIR UHUD FARKLIDIR

Partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerimize vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Bu kardeşlerimizle şu andaki ilişkisi devam etmelidir. İhanet etmedikten sonra biz onları kapıda bırakamayız onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz. Bedir farklıdır Uhud farklıdır. Bunun üzerinde hassasiyetle duracağız.

Ovit’te inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarp Gümrük Kapısı ve Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Güneysu’daki ikametinden helikopterle Artvin’in Hopa ilçesine geçen Erdoğan’ı burada çok sayıda vatandaş karşıladı. Daha sonra Sarp Gümrük Kapısı’na karayoluyla geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gümrük kapısının yeniden yapılandırılması inşaatına ilişkin incelemelerde bulundu. İnşaat sahasını gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, incelemelerinin ardından Kemalpaşa beldesinde kendisini bekleyen vatandaşlarla aracından inerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, helikoptere binmek üzere geldiği Kopmuş mevkisi civarında da yine aracından inerek vatandaşlarla sohbet etti ve bir vatandaşın cebindeki sigara paketini aldı. Daha sonra Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulunan Erdoğan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Ayder’i rezil ettik
  • Kentsel değişim ve dönüşümdeki hatalara değinen Erdoğan, “Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Burayı inşallah buralar üzerinden devlet olarak da duracağız Ayder’i bu yapılanma ile değil kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz. Aynı değişim dönüşümü de Uzungöl’de yapmamız lazım. Buraların çekim alanı. Bu düzenlemeler yapıldığında buraya gelip gidenlerin sayısı da çok daha fazla olacak. Tamahkarlığa kapılarak, anlık kazançlar uğruna güzelliklerin tahribine asla müsaade etmemeliyiz” dedi.


Dava adamı olmayana yer yok

Teşkilatların bir kısmındaki metal yorgunluğu emarelerine dikkati çeken Erdoğan, “Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. FETÖ, PKK, DEAŞ’la mücadele ediyoruz. İşimiz kolay değil. Bencillik batağında sıkışan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Teşkilatımızda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak durumundayız. AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz. 15- 20 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur” dedi.

Kaynak :Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817