Cumhurbaşkanı'nı Protestoya 5 ay Hapis
Cumhurbaşkanı Gül, 6 Nisan 2012'de Kocaeli'ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kocaeli Üniversitesi'ne de gitmişti. Bu sırada Gül'ü protesta etmek isteyen öğrencilere polis izin vermemiş ve olaylar çıkmıştı. Gözaltına alınan 55 öğrenciden 9'u serbest bırakılmış, 46'sının tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Olayla ilgili görülen davada, öğrenciler yaptıkları savunmalarda, suçlamaları kabul etmediklerini, demokratik haklarını kullandıklarını savunarak, beraat isteminde bulunmuşlardı. Tutuksuz yargılanan öğrenciler hakkında karar çıktı. 

Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda öğrencilerin, '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet' suçunu işledikleri gerekçesiyle 5'er ay hapis cezası verilirken 'polise mukavemet' suçlamasına ise beraat kararı çıktı. Mahkeme verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5'er yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına da karar vererek, temiz yolu açık olmak üzere duruşmayı sonlandırdı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817