banner2779
banner2752
banner2750

Cumhuriyet koşusu başvuruları başlıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu” düzenleyecek.  Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan koşu 25 Ekim Cumartesi günü Seka Park’ta gerçekleştirilecek. Yarışmada ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

 

İKİ AYRI KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Cumhuriyet Koşusu; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirecek. Yarışma 3km. halk koşusu ve 10 km koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 3 km’lik halk koşusu (bayan-erkek) 09.30’da, 10 km’lik bayan – erkek koşusu ise 10.30’da başlayacak.

 

BAŞVURU SÜRESİ YARIN (ÇARŞAMBA) BAŞLIYOR

Cumhuriyet Koşusu’na katılmak isteyenler için başvuru süresi yarın (1 Ekim Çarşamba) başlayacak ve 23 Ekim Perşembe günü 17.00’de sona erecek. Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.trde yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılacak.

 

18 YAŞ ÜSTÜ KATILIMCILAR

Yarışta 18 yaş üstü katılımcılar, kayıtlarını elektronik olarak yaptıktan sonra göğüs numarasını teslim alabilecek. 18 yaş altı katılımcılar ise,

kayıt işlemlerinde görünen Veli Muvafakatnamesi’ni doldurup onaylattıktan sonra göğüs numarasını teslim alabilecek.

 

GÖĞÜS NUMARALARININ ALINIŞ TARİHLERİ

3km ve 10km koşularına ait göğüs numaraları; 21-24 Ekim tarihleri arasında, mesai saatleri içinde, İzmit merkezdeki SEKASEM’de kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından nüfus cüzdanı ibraz edilerek teslim alınabilecek.

 

ZAMANLAMA ÇİPİ VERİLECEK

Cumhuriyet koşusuna katılacak yarışmacıların; kayıt numarası ile göğüs numarasının aynı olması gerekiyor.  Bu nedenle numaraların koşucu tarafından kontrol edilerek teslim alınması gerekiyor. Bunun yanı sıra 10 km. koşusuna katılacak sporculara göğüs numaralarının yanında bir adet zamanlama çipi verilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi 444 11 41 nolu çağrı merkezinden ve 323 96 53 nolu Cumhuriyet Koşusu danışma hattından alınabilinir.

 

YARIŞIN PARKURU

10 km’lik koşunun startı Sekapark Otel önünden verilecek. Büyükşehir Belediyesi önünden devam edecek olan koşuda, eski gölcük yolu takip edilecek ve Lastik İş Sendikası önünden sahil şeridine dönülecek.  Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip edecek olan sporular Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 km’lik halk koşusunun çıkışı Sekapark Oteli önünden verilecek. Güzergah; Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçilecek ve başlangıç noktasında bitirilecek.

   

YARIŞLA İLGİLİ GENEL BİLGİ

Yarışmalar; Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak. Yarışma; kulüp, ferdi ve yabancı uyruklu sporculara açık olacak ve yabancı uyruklu sporcuların kayıt yaptırırken pasaportlarını ibraz etmeleri gerekecek. Yarışmaların süresi azami 2 saat olacak ve bu süreyi aşan koşucuların dereceleri değerlendirmeye alınamayacak.

 

CUMHURİYET’E YAKIŞAN AMAÇ

Cumhuriyet Koşusu’nda amaç; rengârenk görünümüyle büyüleyen Sekapark alanında, Kocaeli halkını, Cumhuriyetin 91. Yıl coşkusuyla buluşturmak, atletizm sporunu yaygınlaştırmak ve spor aracılığıyla insanlar arasında sosyalleşme entegrasyonunu artırmak olarak belirlendi.

 

SAĞLIK VE İLK YARDIM HİZMETLERİ

Yarış alanında ve yarış parkuru boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı ambulansları görev yapacak. Sağlık ekibi yarış programı boyunca görev başında bulunacak. Ayrıca yarışların güvenliği emniyet görevlilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ve özel güvenlik kuvvetleri aracılığıyla sağlanacak. Yine yarışmaların çıkış ve varış bölümlerinin yanı sıra, 10km koşusunun 5. kilometresinde de su istasyonları bulunacak.

 

ÖDÜL VERİLECEK

10 km. ve 3 km.lik koşuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Tüm kategorilerde ilk 10 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise ayrıca, dercesine göre; 1.lik, 2.lik ve 3.lük madalyası verilecek.  Vatandaşlar, yarışmalarda verilecek ödül bilgilerine www.kocaeli.bel.tr adresinden ulaşabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751