Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Gölcük’te Törenlerle kutlandı
 Ulu Önder Atatürk'ün En büyük Bayram olarak bizlere sunduğu Cumhuriyet'in kuruluşunun 91.Yıldönümü tüm Türkiye de olduğu gibi Gölcük'te de törenlerle kutlanılmaya ve bu büyük coşkuyu yaşatılmaya devam edildi.

Gölcük Belediyesi 2500 adet bayrak dağıttı

28 Ekimde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Anıta çelenkler sunulup saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin Kuruluşunun 91.Yıldönümünde heyecan ve coşku Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Resmi geçit ve çeşitli gösterilere yansıdı. Törenlerde Gölcük Belediyesi 2500 adet bayrak dağıttı.

Gölcük Halkı Cumhuriyete olan bağlılığını gösterdi

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan tören,Mareşal Fevzi Çakmak caddesinde gerçekleştirilen Resmi geçit töreni, Gölcük Halkının Cumhuriyete olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Askeri ve Sivil Erkan ile Halkın en güzel birlikteliği olan bu büyük ve anlamlı günde, Gölcük adeta tek bir yumruk olarak bir arada oldu.

Protokol Halkın Bayramını kutladı

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Deniz Ana üs ve Garnizon Kom. Tuğa. Hayrettin İmren ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tören aracı ile dolaşarak Halkın ve Erkânın Bayramını kutlayıp, Protokol tribünün de yerlerini aldılar.

Gösteriler büyük beğeni topladı

Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı akabinde Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı. Daha sonra çeşitli okullardan öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra,Gölcük Belediyesi Ardahan yöresi halk danslarının gösterileri Bayram coşkusunu artırdı,akabinde İznik Belediyesi Mehteran ekibinin gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi.

Öğrenciler ödüllendirildi

Tören sonunda Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Ana üs Kom. Tuğa. Hayrettin İmren ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İlçede okullar arasında yapılan Resim, Şiir ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Protokol ayrıca Tören tertip komitesini kutladı

Resmi geçitte Okullar renk kattı

Resmi geçitte Gaziler  ve İlçe merkezindeki okulların kortejdeki geçitleri törene renk kattı. Halkın yoğun ilgi ve katılımı herkesi memnun etti.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Vatandaşların çocukları ve aileleriyle birlikte yoğun bir  ilgi gösterip katılımda bulunması herkesi memnun etti.7'den 70'e her yaştan insanların ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla törene iştirak etmesi bu coşkuya ayrı bir anlam kazandırdı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817