D-100 üzerindeki binalara makyaj
 D-100 üzerindeki binalara makyaj

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte estetik bir görünüm kazandırmak için yeni bir çalışma yapıyor. Avrupa ve Amerika’daki pek çok şehirde gerçekleştirilen renk bütünlüğü uygulaması Kocaeli’de de hayata geçirilmeye hazırlanıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent estetiği Şube Müdürlüğü ve Estetik Kurulu onayıyla hazırlanan proje ile D-100 üzerinde Adalet Köprüsü ve Merkez Bankası arasında kalan binaların renklerinde estetik bir bütünlük sağlanacak. Projeyle yapı üst katlarındaki tabelalar bina girişlerindeki uygun yerlere konulacak.    

 

31 BİNA İYİLEŞTİRİLECEK

Projenin gerçekleşmesi için D-100 üzerinde bulunan 31 bina sahibiyle Antikkapı’da toplantı düzenlendi. Toplantıda, yapılacak çalışma hakkında bina sahiplerine bilgi verilerek onların da görüşü alındı. Proje bugüne kadar Kocaeli’nin pek çok ilçesinde farklı binalarda uygulandı. Projenin ana hedefi kentlilik bilincine katkı sağlamak ve bu sayede kentteki yapıların tamamının cephesini iyileştirerek şehre yeni ve modern bir görünüm kazandırmak. 

 

GÜZEL EVİM GÜZEL KENTİM

‘Güzel Evim Güzel Kentim’ sloganıyla başlatılan çalışma şehre renk bütünlüğü sağlayacak. Çalışma ile bina cephelerindeki tabelalar reklam ilan ve tanıtım yönetmeliğine uygun hale getirilecek, klimalar panellerle gizlenerek kötü görünümün önüne geçilecek. Yapılan proje çalışmasında 8 farklı renk seçeneği uygulanacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817