D-130 ile TEM birbirine bağlanacak
 Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, 2015 yılı bütçesi sunuş konuşmasında yol çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Yapılması planlana çalışmalarının ilimizle ilgili bölümünde  D-130 karayolunun TEM otoyolu ile bağlanması var.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2015 yılı bütçesi sunuş konuşmasını yapan Bakan Elvan, Marmara bölgesindeki yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Elvan, mevcut otoyolu ve D-100'ün ihtiyacı karşılamadığını anlattı. İnanılmaz bir sıkışıklığın yaşandığını hatırlatan Elvan, Sakarya Akyazı'ndan başlayıp Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan Paşaköy-Odayeri-Tekirdağ-Kınalı'ya kadar olan kesimin otoyol projesini bir an evvel bitirmek istediklerinin altını çizdi. Odayeri-Kınalı ve Sakarya Akyazı-Kurtköy arası otoyol ihalesine çıktıklarını açıklayan Elvan, dolayısıyla Eski İstanbul Yolunu kullanmaya ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

KÖPRÜ 2015’DE TAMAM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-İzmir Otoyolu projesinde 2015 sonu itibariyle Bursa’ya olan kesimin açılacağını bildirdi. Dünyanın kendi klasında dördüncü büyük köprüsü olacak İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün 4-5 ay sonra silüetinin tam manasıyla görülebileceğini belirten Elvan, açılışın 2015 sonunda olacağını kaydetti.

YENİ BAĞLANTI YOLLARI

Elvan, yeni ihaleye çıkılan Akyazı’dan İstanbul, İstanbul’dan Kınalı’ya kadar olan otoyol, buradan Çanakkale’ye, Çanakkale’den Balıkesir’e kadar uzanan aksla Marmara Bölgesi’ni otoyolla bir ring haline getireceklerini ifade etti. Bakan Elvan,“Yani herhangi bir yerden otoyola giren bir kişi, tamamıyla Marmara Denizi etrafında dolanabilme imkanına kavuşacak” dedi. Yapılanacak olan bu bağlantı yolları ile D-130 Karayolu TEM Otoyolu ile birleşecek. Buna göre D-130 Karayolu’nda yeni bir yol açılacak. Tam yeri net olmamakla birlikte D-130 Karayolu’nun Başiskele mevkiinden bir bağlantı yolu açılacak, bu yol Kartepe’den geçen TEM bağlantı yolu ile birleşecek. Bu yol tamamlandıktan sonra Yalova ve Gölcük tarafından gelen sürücüler İzmit’e girmeden direkt TEM Otoyolu’na çıkabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817