DALKILIÇ’IN YENİ ADRESİ CHP OLDU
 ERCAN DALKILIÇ VE EKİBİ YENİ PARTİLERİNİ BELİRLEDİ.

 

    Has Partinin Ak Partiye katılımından sonra Bağımsız kalan ve uzun bir süredir, hangi partiye geçiş yapacağı merak edilen Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç ekibiyle yaptığı son toplantıda hangi partide siyaset yapacağını açıkladı.

 

    Dün akşam Dilovası İlçe Teşkilat binasında bir araya gelen ve uzun bir süredir siyasi bir parti olmaksızın bağımsız bir şekilde hareket eden Has Parti eski İhtiyar Heyeti, Eski yönetim Kurulu ve Gençlik kolları toplantıya eksiksiz katıldı. Toplantıya Kocaeli İl Genel Meclis Üyesi Hacı Kocabay, Dilovası Belediyesi Meclis Üyeleri Muhittin Avat ve Günsal Daşdemir’in yanı sıra Eski İlçe Başkanı İrfan Ertürk, Eski Gençlik kolları Başkanı Emin Yıldız’da toplantıda hazır bulundu. Kısa bir açılış konuşması Yapan eski İlçe Başkanı İrfan Ertürk, Dilovası kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın alacağı her kararı tüm yönetici arkadaşları ile saygı ile karşılayacaklarını ve kendisi ile hareket edeceklerini söyleyerek sözü Ercan Dalkılıç’a bıraktı.

 

ÖNCE ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

 

    Büyük alkışlar eşliğinde konuşmaya başlayan Ercan Dalkılıç, Has Partinin kapatılmasından sonra yaşanan tüm gelişmeleri ve yaptırdığı anket sonuçları ile birlikte uzun bir konuşma yaptı. Dalkılıç’ın konuşmaları sık sık alkışlar ile kesildi. Dalkılıç yapmış olduğu konuşmalarda şunlara değindi.

 

    “Öncelikle şahsım olarak alacağımız bu karar Kocaeli ve Dilovası İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler yaklaşık 8 aydır partimiz olmaksızın gece gündüz demeden çalıştık, çünkü bu halkın omuzlarımıza vermiş olduğu büyük bir sorumluluk var. O günden bugüne şahsıma yönelik desteklerini esirgemeyen değerli yöneticilerimiz bir kez daha gösterdi ki azim ve kararlılık her şeyin ilacıdır, dik ve asil bir şekilde kendilerine yakışan hareketi sergiledikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Son birkaç hafta sürekli istişare ve toplantılar yaptık. Geçen haftada ki toplantıda bir araya gelerek sizden anket yaptırmak için bir yetki aldım. Yaklaşık dört günü bulan iki anket yaptırdım. Birinci anketimiz kendi tabanımıza yönelik telefon anketi oldu. Burada çıkan sonuç ile ikinci bir anket olan siz yöneticilerin yapmış olduğu, kendi üyelerinize yönelik çalışma idi. Bu iki anketi bir araya getirdik ve buna göre bir sonuç çıkardık. Sonuçlarımızın %60’ı ‘bizim için Parti önemli değil, Ercan Başkan nereye giderse arkasındayız’ diye çıktı. %30’a yaklaşık CHP ve geriye kalan yüzdelik de ise diğer partiler çıktı. Bizim alacağımız kararın sadece bizler ile sınırlı kalınmasını istemedim, istedim ki yıllardır karşılıksız bize güvenen ve inanan vatandaşlarımızın da bir görüşünü almak istedi. Halkımız bizlerin aynasıdır onların ne karar vermiş olsaydı sizlerinin önüne onu getirecektim” diyerek anket sonuçlarını yönetim kuruluna sundu. Dalkılıç son olarak büyük bir yüzdeliğinde kendisine çıktığını söyleyerek kendi kararını da yönetim kuruluna bıraktı ve ankette en çok oyu alan CHP’yi yönetim kuruluna sundu.

 

DALKILIÇ’IN YENİ ADRESİ CHP OLDU

 

Yönetim kurluna sunulan CHP yönetim kurulunun hemen hemen eksiksiz bir şekilde el kaldırarak onayladı. Bu karardan sonra teşekkür konuşması yapan Dalkılıç şunlar söyledi; “Hepinize teşekkür ediyorum böyle önemli bir kararı firesiz verdiğiniz için. Demokrasiyi Dilovalılar bizlerde görüyor. Böyle bir kararı bizlerin en küçük üyesinden en yaşlı üyemize kadar herkesin görüşünü aldık, Bizlerin üzerinde ağabeylerimiz yok çoğu yerde görüyoruz, çıkan temayül yoklamaları, anketleri, bazıları için çok önemli olmuyor. Halkın iradesinin önüne setler koyuyorlar ve ne yazık ki halkımızın bazıları da halen daha onlara güvenmeye devam ediyor. Biz Allah’a şükür hiçbir şeyden korkmuyoruz, bizim neyimiz varsa ortadır bizim kimseden gizlimiz ve saklımızda yoktur. Bu süreye kadar hiçbir partiye söz bile vermedim. Çünkü benim için önemli olan sizlersiniz, Partiler Ankara’da kalır. Ama ilçemizin sorunları büyük, sizlerin sıkıntıları büyük, ben siyaseti sizler için yaptığımı herkes biliyor Ercan Dalkılıç’ın hiçbir şeye ihtiyacı olmadığında biliyor. Bundan sonra sizden almış olduğum bu yetkiyi Kullanarak Cumhuriyet Halk Partisinin kurmayları ile görüşmeye başlayacağım. Kendileri ile sizlerin adına görüşeceğim. Bütün her şeyden herkesin haberi olacaktır. Bizler için inşallah hayırlısı olur.” Diyerek yeni partisinin CHP olacağını söyledi. Bu arada İl Genel Meclis Üyesi Hacı Kocabay ve Dilovası Belediyesi Meclis Üyeleri Muhittin Avat, Günsal Daşdemir ve Abdulcabbar Tuza’nın da Ercan Dalkılıç ile birlikte CHP’ye geçecekleri belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817