DARICA AYDINLAR  OCAĞINDA YENİ DÖNEM
İki buçuk yıl önce İrfan YILMAZ başkanlığında kurulan Darıca Aydınlar Ocağı 2.olağan kongresini yaptı. Özel Bilge İlköğretim Okulu salonunda yapılan kongreye delegeler ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yapılan teklif üzerine Divan Başkanlığına Yrd.Doç.Dr. Bülent HEKİMBAŞI katip üyeliklere ise Orhan Ertaş ve Emin Yüken GETİRİLDİ.
Konuşmasını faaliyet raporu ile birleştiren Başkan İrfan YILMAZ öncelikle kuruluşundan bu güne kadar kendilerine destek olan ocaklılara teşekkür etti. İrfan YILMAZ, iki buçuk yıllık süre içerisinde Türk Milletinin temel problemlerini, sahasında önemli sayılan düşünce adamlarıyla ele aldıklarını ve bundan sonrada bu misyonun devam edeceğini ifade etti. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihte görülmemiş bir oyunla karşı karşıya kaldığını ve Milletin ise adeta hafızasını kaybetmiş bir görüntü verdiğini, buna karşılık, milli teşkilatların ise milletin hafızası olmaya devam etmelerinin önemi üzerinde durdu. YILMAZ 28 Şubatla, darbelerle hesaplaşma içerisinde olanların adeta Türk Milleti ile bir hesaplaşma içerisine girdiğini ve ülkemizin ABD ve AB’ye peşkeş çekilerek bölünmeyle karşı karşıya kaldığını söyledi. İrfan YILMAZ Türk Milletinin çoğunun karşı karşıya kaldığı tehlikenin boyutunun farkında bile olmadığını da iddia etti.
Delegelerin ve yönetim kurulu üyelerinin tekrar göreve devam etmesini istemelerine YILMAZ, son otuz yıldır görev aldığım altı teşkilatta da bir dönem görev yaptığını ve sonrasında görevi bir başka dava insanına devretmeyi de prensipleri arasında olduğunu ve bunun yönetim enerjisinin sürekli taze istekli olmasını beraberinde getireceğine inandığını ve bu prensibinde dönme sininde mümkün olmadığını ifade etti.
Mali Bilançonun ibrasından sonra tek liste ile seçime gidildi. İş adamı Selahattin TÜRKMEN başkanlığında ki liste oy birliği ile iki yıllığına Darıca Aydınlar Ocağının yönetimine getirildi. Yönetim listesi onay aldıktan sonra bir konuşma yapan yeni başkan Selahattin TÜRKMEN Aydınlar Ocağının Türk Fikir hayatına yaklaşık 50 yıldır hizmet ettiğini ve bundan sonrada bu hizmetlerin yılmadan devam edeceğini söyledi. TÜRKMEN önceki yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yeni dönemde ise faaliyetlerin hızlanarak devam edeceğini ve tüm ocaklılardan ise desteklerini esirgememelerini istedi. Toplantı genel kurul üyelerinin ülkemizin farklı sıkıntılarını dile getirmeleri ile son buldu. Divan başkanı Yrd.Doç.Dr.Bülent HEKİMBAŞI yapılan kongrenin Türk Milleti’nin problemlerine çözüm getirmesi umuduyla katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.
YENİ YÖNETİM KURULU
Selahattin TÜRKMEN –İş adamı
Dr.Salih GERMENLİ –Doktor
Fuat AKYEL-Eğitim Yöneticisi
Muhsin BOZKURT-Yazar
Emin YÜKEN-Öğretmen
Ramazan SAKİN-Öğretmen
 Orhan ERTAŞ-Öğretmen
İLİM İSTİŞARE KURULU
İrfan YILMAZ
Prof.Dr.Seniha ÇELİKHAN
Doç.Dr.Bülent HEKİMBAŞI
Musa KAHRAMAN
Rıdvan ŞÜKÜR
Mustafa AYER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817