banner2779
banner2752
banner2750

 DARICA KO-MEK İLÇE SERGİSİ BAHARIN GELİŞİNE RENK KATTI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) 2018-2019 Eğitim – Öğretim dönemi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ilçe sergilerinin ikincisi Darıca’da açıldı. Kursiyerlerin birbirinden değerli eserlerinden oluşan sergi, baharın gelişine adeta renk kattı. Sergi açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK’in 15 yılda binlerce insana ücretsiz meslek ve sanat eğitimi verdiğini hatırlatarak, “KO-MEK, büyük bir aile ve bir Halk Üniversitesidir” dedi.

 

PROTOKOLDEN AÇILIŞA İLGİ

Darıca KO-MEK Sergi açılışına protokol adeta akın etti. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleşen sergi açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, AK Parti Darıca Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık, CHP Kocaeli Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk, Belediye Meclis Üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, KO-MEK usta öğretici ve kursiyerler ile Darıcalılar katıldı.

 

KOCAELİ TÜRKÜLERİ NEŞE KATTI

Sergi açılış öncesinde KO-MEK Müzik Grubu Usta öğreticileri, konuklar için Kocaeli Türkülerini seslendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk konuşmayı kursiyerler adına Osman Gazi KO-MEK kursiyeri Melek Demir yaptı.

 

KANSERİ KO-MEK’LE YENEN KURSİYER

Melek Demir, hayatının önemli kesitlerini paylaştığı konuşmasında KO-MEK’in

kendisi için önemine değindi. Kanser gibi bir hastalığı KO-MEK ile yendiğini anlatan Melek Demir, “Çok zorlu günler yaşadım. Liseyi çok zor bitirdim. Her zaman bir öz güven sorunum oldu. Ama KO-MEK ile bu özgüven sorunumu tıpkı kanseri yendiğim gibi yendim” dedi.

 

KANATLARIMI DAHA GÜÇLÜ ÇIRPIYORUM

KO-MEK’in ailesi olduğunu kaydeden Demir, “Kendimi keşfettim ve özgüvenim yerine geldi. Altı çocuğum var onlar için kanatlarımı daha güçlü çırpıyorum. Çocuklarımın hayatlarındaki hedeflerine yardım etmek için KO-MEK’te kendimi geliştiriyorum. Ayrıca KO-MEK sayesinde çocuklarımla daha güçlü iletişim kuruyorum. Allah KO-MEK’i hayatımıza katan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan ve KO-MEK yöneticilerinden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

KO-MEK HEM AİLE HEM TERAPİ MERKEZİ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da yaptığı konuşmada KO-MEK’in insanlar için bir aile olmanın yanı sıra bir terapi merkezi gibi görev yaptığını kaydetti. Vatandaşların sadece KO-MEK’e gelip eğitim almadıklarını anlatan Başkan Karabacak, “Kursiyerler burada, sosyal hayat içinde birbirleriyle kaynaşıp, iyiyi, kötüyü, sevgiyi, paylaşıyor. Aile içindeki kaynaşma yaşanıyor.

KO-MEK evinden çıkmayan kadınlarımızın da aynı zamanda öz güvenlerini elde ettikleri yerler haline geldi. Başkan Karaosmanoğlu’na KO-MEK’i hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

MİLLETVEKİLİ ŞEKER’DEN KO-MEK ANISI

Darıca KO-MEK İlçe Sergisinin açılışına katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker konuşmasında KO-MEK hatırasını anlattı. 2011 yılında milletvekili olduğunda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile Uzuntarla KO-MEK Kurs Merkezi’nin açılışına katıldığını anlatan Şeker, “Bilgisayar sınıfını gezerken 50 yaşın üstünde bir hanımefendi gördük. Başkanım kendisine takıldı ve “Bu yaşta bilgisayar öğrenmeyi niye istiyorsunuz” dedi. Hanımefendinin cevabı ise son derece güzeldi. Bize, “Benim sağlık sorunlarım var. Bilgisayarı kullanmayı ve interneti girmeyi öğrenmek istiyorum. Böylece internet üzerinden hastaneden randevu alabilirim” dedi.  Bakın nereden nereye, bir zamanlar sabahın üçünde kalkıp hastanelerde kuyruğa girerdik, şimdi bu durumdayız” diye konuştu.

 

BAŞKANA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ

Milletvekili İlyas Şeker, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun KO-MEK’i hayata geçirmesinin önemine vurgu yaptı. “Başkan Karaosmanoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Milletvekili Şeker, “Başkan Karaosmanoğlu, 2004’ten bu yana en büyük yatırımı hanımlara ve gençlere yaptı. Hanımları evden çıkarttı. Meslek edinmeleri konusunda büyük gayret gösterdi her türlü imkanı seferber etti. Kim hangi kursu istiyorsa o hocayı buldu o kursu açtı. Büyükşehir Belediyemizin yanı sıra ilçe belediyelerimiz de aynı şekilde çalıştı. Allah başkanlarımızdan razı olsun“ dedi.

 

KO-MEK BOHÇASI VE VEFASI

Konuşmaların sonunda sergi açılışlarının ritüeli olan KO-MEK Bohçasının evlenecek olan KO-MEK kursiyerine verilmesine geçildi. KO-MEK kursiyeri bohçasını Milletvekili İlyas Şeker’den alırken, KO-MEK Vefası ürünlerinden sembolik bir kısmı da Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Darıca Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu Orta Okulu Müdürü İsmail Uysal’a teslim edildi.

 

BAŞKANA ORHAN GAZİ TUĞRASI

Filegrofi Branşı kursiyerleri ise yaptıkları muhteşem bir Orhan Gazi Tuğrası tablosunu Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye etti.

 

ESERLERİ İNCELEDİ, KURSİYERLERİ KUTLADI

Sergi açılışı tüm protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu sergi alanına geçerek Darıca Kurs Merkezi kursiyerlerinin eserlerini inceledi. Kursiyerleri ve usta öğreticileri kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, başarılarının devamını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751