DAVUTOĞLU:  KİMSE BİZDEN ÖZÜR BEKLEMESİN
  'de NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı ortak açıklamasında, Rus savaş uçaklarının sınırılarımızı ihlal ettiği için vurulduğunu söylerken " Görevimizi yerine getirdiğimiz için kimse bizden özür beklemesin" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları:

Başbakan Davutoğlu ise, "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız. Türk hava sahasına herkes saygı duymalı. Biz gerilimi artırma niyetinde değiliz.

"TÜRKİYE SINIRI BİR NATO SINIRIDIR"
Türkiye Suriye sınırı bir NATO sınırıdır. İhlal sadece Türkiye'ye dönük bir ihlal değil, NATO'ya dönük bir ihlaldir. Böylesi olayların bir daha yaşanmaması, terörle mücadele konusunda Rusya ile görüşmeye hazırız.

"KİMSE ÖZÜR BEKLEMESİN"
Rus uçakları Türk hava sahasını ihlal ettiğinde bizim ülkemizi korumak görevidir. lider görevini gerçekleştirdiği için özür dilemeyecektir. Türkiye'nin sınırlarını koruması uluslararası bir görevdir. Kimse bizden görevimizi yaptığımız için özür beklemesin.

STOLTENBERG : TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz" dedi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817