DAVUTOĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET  MÜJDESİ
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileriyle buluşmasında önemli müjdeler verdi. İşte Davutoğlu'nun açıkladığı müjdeler: 

* Emek yoğun sektörlerde sembolik kira karşılığında anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 
* Gençlere yeni bir işyeri kurmaları halinde, 50 bin lira karşılıksız sermaye vereceğiz. Sonra 'Bu da yetmez' derse 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz, yüzde 85'inin de kefili biz olacağız. 'Bu da yetmez' derse 3 yıl gelir vergisi almayacağız. Görünüşte bu gençlere dönük bir teşvik ama bir sonraki aşamada, 3 yıl sonra, bu girişimcilerin yüzde 50'sinin girişimi tutsa dahi önemli bir vergi ve gelir imkanı, geri dönüş sağlanacak ve kar topu gibi büyüyen bir istihdam imkanı oluşturacağız. 

1 DAKİKADA İŞLEM TAMAM 
* Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi almayacağız. 
* Gümrük işlemlerini hızlandırarak işlemlerin yüzde 70'inin sadece 1 dakika içinde yapılmasını sağlayacağız. 
* KOBİ'lerin Türk Standartları Enstitüsü ve patent belgelerini de maliyetlerini de karşılayacağız. 
i bin 300 liraya çıkaracağız ancak bunun KOBİ'ler üzerinde baskı oluşturmaması için tedbirleri alacağız. Mesela bir genç arkadaşımız ilk defa işe girerse1 yıl boyunca ını ödeyeceğiz. 
Yüzde 6 işveren sigorta primi indiriminde en az 10 işçi zorunluluğu kalkacak. Böylece bu imkandan 251 bin küçük işletme yararlanacak. 
* Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. 
* KOBİ'lerin finansman erişimi için alternatif kaynaklar üreteceğiz.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817