banner2779
banner2752
banner2750

DEFALARCA TALEPTE BULUNULMUŞTU!

Dün akşam Körfez Yarımca Atalar Mahallesi Hızır Reis Caddesi çıkışında, D100 Karayolu İstanbul şeridinde saat 11.30 sıralarında meydana gelen ve 29 işçinin yaralandığı trafik kazasının yaşandığı yolda, tırların yasak dönüşlerinin engellenmesi için defalarca uyarıda bulunulmuş ve dönüşler için ışıkların koyulması, ya da üst geçit yapılması istenmişti.

Bölgede yer alan Evyap Limanı, Rota Limanı ve Gübretaş Fabrikası gibi önemli kurumlara gelen tırlar, D-100 Karayolu’nda dönüş olmadığı için yan yolları, mahalle aralarını kullanarak dönüş yapıyorlar. Atalar Mahallesi’nde hizmet veren taşıyıcı kooperatifleri, Körfez Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Veysel Şenol, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, defalarca bu konuyu gündeme getirmiş ve Rota Limanı girişindeki ışıklardan dönüş verilmesini talep etmişlerdi. Işıklardan dönüş olmaması halinde ise konunun bir üst geçit ile çözülmesi istenmiş ve bu konuda sözler alınmıştı.

Geçen hafta sitemizde açıklamada bulunan Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, ışıkların elverişli olmasına rağmen dönüş verilmemesi nedeniyle tırların kaçak dönüşler yaptığını, büyük bir kazanın yaşanabileceğini söylemişti.

Tedaviler sürüyor

Taşıyıcı kooperatiflerinin ve odanın uyarılarda bulunduğu noktada, dün akşam korkulan oldu. Lütfü Yaman adlı tır şoförü, kullandığı 34 ZP 7229 plakalı tırla iddialara göre Hızır Reis Caddesi’nden U dönüşü yaparak İstanbul yönüne gitmek istedi. Bu sırada, Kroman Çelik’e gece vardiyası işçilerini götürmek isteyen Fatih Aktaş aniden yola inen tırı görünce şaşırdı kaldı. Fatih Aktaş, kullandığı 41 P 8562 plakalı midibüsü durdurmak ve tırdan kaçmak isteyince devrilen araç hızla dorseye çarptı.

Kazadan sonra D-100 Karayolu’nda adeta can pazarı yaşandı. Olay yerine gelen ilk 112 sağlık görevlileri ve vatandaşlar, itfaiye ve polisin de yardımı ile hızla aracın içindeki işçileri dışarı alıp, asfalta yatmalarını sağladılar. Yaralılara asfalt üzerinde ilk müdahaleler yapılırken, hızla olay yerine gelen ambulanslar sıraya girerek işçileri alıp hastanelere taşıdılar.

Bu sırada olayın büyüklüğünü gören tır sürücüsü hızla kaçtı ama daha sonra polis tarafından bulundu ve gözaltına alınarak karakola götürüldü. Can pazarı yaşanan kaza yerinde, kalabalığın çokluğu nedeniyle ilk müdahalelerde ve güvenlik sağlamakta sağlık ekipleri ve polis zor anlar yaşadıysa da kalabalık ekipler bunu başardı. Midibüsten en son sürücü Fatih Aktaş alındı ve hızla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şans eseri can kaybının olmadığı kazada, ağır yaralı olan ve sıkıştığı yerden yarım saat sonra çıkartılan şoför ile 28 işçinin tedavisine çeşitli hastanelerde devam ediliyor. Sorgusu devam eden ve ilk anda işçilerden korktuğu için kaçtığını söyleyen tır sürücüsü ise bugün adliyeye sevk edilecek.

Aydınlatma yeterli mi?

Kazanın yaşandığı D-100 Karayolu’nda, aydınlatmanın yetersiz olduğu MHP Meclis Üyesi Mehmet Gümüş tarafından da defalarca gündeme getirilmiş ve hatta Eylül oturumunda da 42 aydır söylemesine, sözler verilmesine rağmen ışıkların yapılmadığını söylemişti. Bu nedenle de, aydınlatmanın yetersizliğinin ve uzaktan tırın görülemediği için de kazanın yaşanmış olabileceği iddialar arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751