DEMOKRASİ SEYYAHI HASAN AMCA'DAN ANLMALI KATILIM

 

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemize yapılmak istenenlere tepki vermek ve Türk insanının her şeye gücünün yettiğini göstermek için Adana’dan yürüyerek yola çıkan 62 yaşındaki Hasan Amca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Halisdemir’in adına yaptığı park açılışına katıldı. Kahraman şehidimizin doğduğu Niğde Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesindeki açılışta bulunan Hasan Amca, yürüyerek yaptığı seyahatin bu anlamlı açılışa katılmakla daha da anlamlı olduğunu söyledi. Hasan Amca, açılışta kefene benzettiği bembeyaz elbisesi ile Ay Yıldızlı bayraklarını sallayarak elinden düşürmedi.

 

ONLARIN TOZU BİLE OLAMAYIZ

15 Temmuz’da 240’ı aşkın şehit ve binlerce gazi olmak üzere aziz vatanımıza göğsünü siber etmiş kahramanımız oldu. Başta Şehir ÖmerHalisdemir olmak üzere bilinen kahramanların dışında adını pek kimsenin bilmediği gizli kahramanlarımız da var. Aslen Adıyamanlı olan ve Adana’da yaşayan,15 Temmuz hain girişimine tepki vererek evinden yürüyerek Ankara’ya yola çıkan 62 yaşındaki Hasan Dağlı’yı tanıyınca biz de gizli bir kahramanla tanışmış olduk. Hasan Amca’ya kendisinin 15 Temmuz’un gizli kahramanlarından olduğunu düşündüğümüzü söyleyince, ”Biz onların yürüdüğü yoldaki toz bile olmayız” cevabı ise fikrimizi kanıtlar cinsteydi.

 

AÇILIŞA KATILMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Bembeyaz elbisesi ile Adana’dan 4 gündür yürüyerek yolculuğuna devam eden Hasan Amca, rotasını Şehit Ömer Halisdemir’in doğduğuÇukurkuyu beldesinden geçerek belirlemiş. Şehidimizin mezarını ziyaret ettiğini ifade eden Hasan Amca, “Bu sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin park açılışını haber aldım. Parka da onun adı verilmiş. Çok duygulandım. Ben de şehidimizin adını taşıyan parkın açılışında bulunmanın görev olduğunu düşündüm. Ne mutlu bana. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“BAŞKOMUTANIMA GİDECEĞİM”

Demokrasi nöbetlerinden sonra bir karar aldığını ifade eden Hasan Amca, ”Adana’dan Ankara’ya kadar yürümeye karar verdim. Günde 50 kilometre yürüyüp, akşam bulduğum yerde dinleniyorum. Bilsinler ki; içerde ve dışarıdaki düşmanlar Türk milleti hazırdır, onların haddini bildirecektir. Buradan ayrıldıktan sonra da Ankara yoluna demokrasi yürüyüşüme devam edeceğim” dedi ve dilinden düşürmediği sloganını söyledi; ”Adana’dan çıktım yola, Şehit Ömer Halisdemirim’de verdim mola, Ankara’ya selam ola, geliyorum başkomutanım haberin ola.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817