Deprem şehidinin mezarı Taşındı.

18 yıl önce yaşanan depremde, o dönemin İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Aldemir’in eşi ve şu anda yönetimde bulunan Alptuğ Metin Aldemir’in annesi olan Nevin Aldemir hayatını kaybetmişti. Körfez Balıköy mevkiinde toprağa verilen Nevin Aldemir’in mezarı yol çalışma güzergahına denk gelince, alınan kararla yerinden çıkartılıp, Körfez İlimtepe Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Taşıma ve defin işlemi sırasında, 18 yıl önce de aynı görevi yapan ekip, bu kez Nevin Aldemir’i bulunduğu yerden alarak, yeni yerine nakil işmeini yaptılar. Alptuğ Metin Aldemir, defin sırasında 18 yıl önceki duyguları yeniden yaşadığını belirterek, ‘’ Tarifi olmayan bir acının 18 yıl sonra tekrarı oldu. Evet 1999 Kocaeli depreminde kaybettiğim annemin o anki şartlar doğrultusunda defnettiğimiz küçük bir mezarlıktaki kabrini bulunduğu bölgeden yol geçeceği için kaldırmak zorunda kaldık. Ve bize hiç bir şey bırakmadan tüm her şeyi noksansız yapan başkanım,  Amcam, Zeki Gürsu’ ya ne kadar teşekkür etsem az. Anne acısı 18 değil asırlar boyu ömür sürse dahi her zamanki gibi taze kalıyor. Rabbim tüm annelerimize uzun ömürler versin ölmüş olan annelerimizi de rahmetiyle nurlar içinde yatırsın. Annemizin yanında 4,5 kişi sığacak kadar komple aile kabristanlığı şeklinde almamızda inşallah kabir hayatında yanında olmamız açısından bizi ayriyeten mutlu eden detay oldu. Allah tekrardan emeği geçen amcam Zeki Gürsu'dan razı olsun ahde vefayı sizler bize öğrettiniz. Bizlerde sizleri ömrümüz yettiğince unutmayacağız "dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817