Deprem şehitleri dualarla anıldı

SUÇLU KADER DEĞİL

17 Ağustos’ta yaşanan acıların suçlusunun kader olmadığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Binalar zamanında yanlış yapıldı. Bu bölgenin şartlarına göre yapmadığımız için bu acıları yaşadık. 17 Ağustos depreminde tedbirimizi almadık, hazırlıklarımızı yapmadık. Deprem olan bir yerde de evinizi sağlam yapmasanız o ev sarsıntıdan yıkılır. Bize mezar olur. Acı verir. Malımız canımız gider.” dedi.

 

TEDBİRİMİZİ ALMAMIZ LAZIM

Bundan sonraki süreçte ne yapılacağını aktaran Başkan Karaosmanoğlu, “Yaptığımız işyeri, konut, apartman ve yapıları depreme dayanıklı binalar yapacağız. O zaman bu kadar acı çekmeyeceğiz. Artık aradan on üç yıl geçti. Bugün Kocaeli’ndeki tüm yapılar 13 yıl öncesine göre depreme çok daha dayanıklı. Bizzat depremi yaşayan hasarlı binalar, orta hasarlı binalar, gelecek depremde yıkılması muhtemel binalar halen var. Bunları da hızlı bir şekilde zaman içerisinde tasfiye edip, yerlerine sağlam binalar yapmamız lazım. Tedbirimizi almamız lazım. Ben kayıplarımızı şükranla, rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

 

03.02’YE KADAR DEVAM ETTİ

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Fuar Esnafları Derneği ve Fuar Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen anma etkinliği Güneş Sahnesi’nde yapıldı. Saat 21.00’de başlayan anma etkinlikleri depremin meydana geldiği saat 03.02’ye kadar devam etti.

 

ÇOCUKLAR İLGİ İLE İZLENDİ

İlahi ve ezgileriyle sahne alan çocuklar, programı izleyenlere duygulu anlar yaşattı. İlahi seslendiren çocuklar, hadisi şerif ve güzel sözler okudu. Şair Dursun Ali Erzincanlı’nın yaptığı şiir dinletisinde ise depremi yaşayan vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLARDAN KUR’AN ZİYAFETİ

Fuardaki anma etkinliği kapsamında Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien’in Kur’an tilavetiyle başlayan program şair Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Döngeloğlu’nun şiir ve anlatımları ile devam etti. Mesut Şimşek İlahi Grubu, Grup Buluş ve Dergâh İlahi Grubu programı ile devam eden program,  Dünya Kur’an Okuma Birincisi Mısırlı Memduh Cude ve Türkiye Birincisi Rıza Günay’ın Kur-an tilaveti ile sona erdi. Program boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü depreme hazırlık ve teknik eğitim kitapçığı dağıttı. Vatandaşlar stantta buluna deprem anı defterine anılırını aktardı.

 

ARADAN 13 YIL GEÇTİ

Marmara Depremi’nin üzerinden 13 yıl geçti. Gece yarısı saat 03.02’de meydana gelen ve 45 saniye süren 7,4 şiddetindeki deprem, büyük acıları da beraberinde getirdi. Gölcük başta olmak üzere, İzmit, Kartepe, Derince, Karamürsel’de binlerce ev yerle bir oldu. Bir o kadarı da ağır hasarlı ve oturulamaz hale geldi. Resmi kayıtlara göre 17 bin civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlercesi yaralandı. Yaralılar yıllar boyu tedavi gördü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817