banner2779
banner2752
banner2750

DER-MEK 42 ayrı branşta eğitim veriyor

Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitime yönelik projeler çerçevesinde uygulamaya geçirdiği DER-MEK’te (Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları) 1 Eylül’de başlayacak yeni dönemle birlikte 42 ayrı branşta eğitim verilecek

Kayıtlar 1-20 Eylül arası

Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitime yönelik projeler çerçevesinde uygulamaya geçirdiği DER-MEK’te kayıtlar 1-20 Eylül arasında gerçekleşecek. Bu yıl yapılacak eğitimler çerçevesinde 42 ayrı branşta kurs açılacak. Mersincik Bilgi ve Sanat Evi, Kusachi Hobi Akademisi, Derince Belediyesi Gençlik Merkezi, Yenikent Sosyal Tesisleri, Sırrıpaşa Kurs Merkezi ve Çınarlı Mahalle Konağı olmak üzere altı ayrı merkezde düzenlenecek kurslar ile Derinceliler istedikleri branşlarda eğitim alma fırsatına sahip olacak.

Yenikent’e daha büyük bina

Yenikent Mahallesi’nde bulunan DER-MEK, yeni eğitim yılı dönemi öncesinde İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan daha büyük bir binaya taşındı. Yapılan mekan değişikliği ile Yenikent Mahallesi’nde kurslara katılan vatandaşlar, daha rahat eğitim alma imkanına sahip olacaklar. DER-MEK’in Yenikent Mahallesi’ndeki adresinde step-aerobik, iğne oyası, el nakışı, resim, takı tasarımı, fitness, koza yapımı, dikiş kursu, Türk ve Osmanlı Mutfağı, mis sabunculuk, mum yapımı, rölyef ve cilt bakımı eğitimleri verilecek.

Bu yıl hedef 5 bin kişi

DER-MEK çatısı altında verilen kurslardan geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin 750 kişi yararlanmıştı. Yeni eğitim döneminde çıta geçtiğimiz yıla göre yükseltildi. Hedefini artıran DER-MEK, Derince’de verilecek kurslarda bu yıl 5 bin kişiyi ağırlamak istiyor. Ulaşabildikleri kadar insana ulaşmak istediklerini aktaran DER-MEK yetkilileri, yeni eğitim döneminde koydukları hedefi gerçekleştireceklerine inandıklarını ve kişi sayısının her yıl daha da artacağını belirtti.

7’den 70’e herkese eğitim

Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitime yönelik projeler çerçevesinde hizmete sunduğu DER-MEK’te Bilgisayar İşletmenliği, Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Autocad, Hızlı Klavye Kullanımı, Web Sayfası Hazırlama, Bilgisayar Destekli Reklam Tasarım, Ahşap Rölyef, İğne Oyası, Ebru, El Nakışları, Ahşap Boyama, Takı Tasarımı, Çinicilik, Dikiş Kursu, Hüsn-i Hat, Cilt Bakımı, Kırkyama (PatcWork) Keçe Yapımı gibi eğitimler verilecek. Deneyimli öğretmenler eşliğinde gerçekleşecek kurslara 7’den 70’e eğitim almak isteyen her vatandaş katılabilecek.

 

Altı ayrı kurs merkezi

Mis Sabunculuğu, Mum Yapımı, Türk ve Osmanlı Mutfağı, Şiş ve Tığ Örgücülüğü, Yağlı Boya, Pasta Yapımı ve Sunumu, Halk Oyunları, Fotoğrafçılık, Step-Aerobik, İngilizce, Güzel Konuşma ve Diksiyon, Bağlama, Keman, Koro, Seramik, Cam Mozaik, Satranç, Koza Yapımı, Resim ve Gitar gibi branşlarda da altı ayrı kurs merkezinde eğitimler verilecek. DER-MEK’e kursiyer olarak katılmak isteyen vatandaşlarımız detaylı bilgi için (223 10 11) numaralı telefondan yetkililerle görüşerek kurslardaki yerini alabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751