DER-MEK her kesime hitap ediyor
 Derince Belediyesi’nin hizmete açtığı eğitim noktaları tüm ilçeye hitap ederken, buralardaki kurslara katılan kursiyerler hem el emeği göz nuru eserlere imza atıyor hem de farklı alanlarda kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

 

Kusachi’de ebru öğreniyorlar

Kısa adı DER-MEK olan Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları'nda bu yıl altı ayrı noktada yaklaşık 2 bin 200 kursiyere hizmet verilirken, Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi de en yoğun talebi toplayan bilgi evi olma özelliği taşıyor. Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim imkanı sağladığı Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi'nde devam eden onlarca kurs arasında ebru branşı da yer alıyor. Özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kâğıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatı olan ebru kursuna katılan 17 kursiyer, usta öğretici Gülşen Uyanık’tan bu sanat dalının inceliklerini öğrenme imkanı buluyor. Pazartesi ve salı günleri saat 09.00 ile 16.00 arasında kurslarda ders gören kursiyerler, hafta içi kalan diğer üç günde ise serbest çalışma imkanı buluyor.

 

Yenikent’te saç tasarım kursu

Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi'nde devam eden kurslar arasında yer alan seramik kursuna katılan kursiyer sayısı ise 34. Dersleri Seda Öztürk’ün verdiği kursa katılan kursiyerler çarşamba ve cuma günleri buradaki eğitimlerden faydalanırken merkez aynı zamanda Kocaeli Sanat Evi Derneği (KOSEV)’ e de ev sahipliği yapıyor. Abdurrahman Çeliktemel’in eğitim verdiği halk oyunları kursu da Kusachi’de ilgi gören branşlar arasında yer alıyor. 33 kursiyerin katıldığı halk oyunları kursunda dersler salı, perşembe ve cumartesi günleri yapılıyor. Yenikent Sosyal Tesisleri’nde ise yeni bir kurs başladı. 288 saat üzerinden eğitimin verileceği saç tasarım kursu bayanlardan bir hayli rağbet görüyor. Pazartesi, salı ve cuma günleri eğitimin verildiği saç tasarım kursunda usta eğitici olarak Tülay Soycan görev alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817