Derince Belediyesi’nden eğitime destek

Çocuklar için oyun odası

Sosyal projelerle ön plana çıkan Derince Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren Aile ve Çocuk Danışmanlığı Birimi, hizmet ağını genişleterek çalışmalarını sürdürüyor. Merkezde görev yapmakta olan davranış bilimleri ve kişisel gelişim uzmanı Betül Araz Pir, Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Derince Belediyesi Aile ve Çocuk Danışmanlığı’na gelerek ya da telefonla ulaşarak destek almak isteyen vatandaşlara çocuk terapisi, ergen terapisi ve aile & eş-çift terapileri veriyor. Aile ve Çocuk Danışmanlığı Merkezi’nde ayrıca çocuklar için ‘Oyunla Terapi Odası’ düzenlenerek, terapiye gelen çocukların oyuncak seçimi, seçmiş olduğu oyuncakla kurduğu oyun ve oynarken sergilediği davranışlar gözlemleniyor. Yapılan bu gözlemlerin ardından ise son aşama olarak olaya aile de dahil edilerek ortak bir çalışma alanı belirleniyor.   

Okullarda seminer düzenleniyor

Derinceli vatandaşlara destek olmaya devam eden ve geçtiğimiz yıl İlçe Müftülüğü’ne bağlı

39 Kur’an Kursu’nda iki bin kişiyi bilinçlendiren birim, bu senede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan resmi görüşmeler sonunda Derince’de bulunan okulların anasınıfı velilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Birçok okulla iletişim halinde olan Aile ve Çocuk Danışmanlığı Merkezi, son olarak Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda bir seminer düzenledi. Ailenin merkezinde kimin olması gerektiği, aile toplantılarının önemi, kardeşler arası diyalog, iletişim teknikleri ve etkin dinlemeyi konu alan ‘çocuk ile iletişim’ adlı seminerle aileler bilinçlendirilirken, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu öğretmenleri ve aileler, eğitime yönelik katkıları nedeniyle Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817