DERİNCE ÇEŞME SOKAK YENİLENDİ
 Altyapı ve üstyapı çalışmaları

Hummalı bir şekilde altyapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiği Derince’de ilçenin hemen hemen her noktasında ayrı bir düzenleme yapılıyor. Derince Belediyesi’nin diğer ilgili kurumlarla birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında altyapı ve üstyapı ihtiyacı bulunan cadde ve sokaklar belirlenen plan çerçevesinde elden geçiriliyor. Bu bağlamda Çenedağ Mahallesi Hafız Hasan Yılmaz Caddesi Çeşme Sokak’ta yapılan düzenlemeler ile bölge örnek sokak niteliğine kavuştu.

 

Altyapı tamamen değiştirildi

Çeşme Sokak’ta diğer kurumlarla koordineli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bölgede ilk olarak Telekom hattı yenilendi. Telekom hatlarıyla birlikte İSU’nun  altyapı çalışmaları da yaptığı bölgede toplamda 300 metre ebatında yağmur suyu, pis su ve içme suyu hatları da yenilenerek Çeşme Sokak’ın altyapısı tamamen elden geçirildi. Altyapısı tamamlanan Çeşme Sokak’ta daha sonra Derince Belediyesi tarafından üstyapı düzenlemelerine geçildi.

 

Kaldırımlar artık daha geniş

Üstyapı çalışmaları kapsamında 620 m2 parke ve 200 metre granüle bordür kullanılarak eskiden dar olan kaldırımlar hem yenilendi hem de genişletildi. Ayrıca sokakta yer alan zeminler düzeltilerek asfalt serimi gerçekleştirildi. 120 ton asfaltın serildiği 100 metre uzunluğundaki Çeşme Sokak’ta ayrıca araçların kaldırımlara park etmesini önlemek için granüle ayırma taşları kullanıldı. Çeşme Sokak’ta çalışmaların sona ermesi ile bölgede hem trafik rahatladı hem de sokak çok şık bir görünüme sahip oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817