DERİNCE ' DE BİR PROJE DAHA HİZMETE GİRDİ

Mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı hedefleyen Derince Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan İbni Sina Mahalle Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı

İbni Sina’ya Çok Şık Mahalle Konağı

Aynı anda hem alt ve üstyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği hem de vizyon projelerin hayata geçtiği Derince’de tamamlanan bir kalıcı eserin daha açılışı yapıldı. Geride kalan süreçte ilçeye değer katan önemli projelere imza atan Başkan Bulut’un öncülüğünde  Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadükler, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı, İshakçılar Kültür Merkezi ve Şehit Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu tamamlanarak hizmete açılmıştı. Bu projelerin ardından İbni Sina Mahalle Konağı da yapımının tamamlanmasıyla birlikte, düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Protokol ve Vatandaşlar Katıldı

Derince Belediyesi’nin mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçlayarak projelendirdiği ‘Mahalle Konakları’ kapsamında İbni Sina Mahallesi’ne inşa edilen projenin açılış törenine protokol ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Bekir Sıtkı Özer Okulu’nun karşısındaki alana inşa edilen Mahalle Konağı’nın açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Osman Ergin ve Ayşe Mamat, İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Karadeniz ve mahalle muhtarları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve bölge sakinleri katıldı.

Sözlerimizi Yerine Getiriyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Evliya Camii İmam Hatibi Abdurrahim Aslan, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Kur’an ziyafetinin ardından protokol konuşmalarına geçilen açılış töreninde ilk söz alan isim Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut oldu. Geçmişten günümüze uzanan eserler arasında yer alan mahalle konaklarını Derince’de hayata geçirdiklerini belirten Bulut, “İbni Sina Mahalle Konağı’mızı halkımızın istekleri doğrultusunda tamamlayarak 9 ay içerisinde hayata geçirdik. Biz emaneti alırken sizlere hizmet edeceğiz diye söz vermiştik. Şimdi bu sözlerimizi yerine getirdik ve açılışlarını yapıyoruz. Yaptığımız her hizmet halkımızın mutluluğu için” dedi.

Bu Tesisler Bizim Olmazsa Olmazımız

İbni Sina Mahalle Konağı’nı çok amaçlı olarak inşa ettiklerini belirten Başkan Bulut, “Bu projemizi açarken sağlık il müdürlüğümüz, müftülüğümüz ve halk eğitim müdürlüğümüz ile beraber planlama yaptık. Aile hekimliğimiz şu an üç doktorumuzla birlikte burada hizmet vermeye başladı. Dördüncü doktorumuz da çok yakın zamanda gelecek. İlçe Müftülüğümüz ile 4-6 yaş arası çocuklarımız için sübyan okulu çalışmalarımız var. Meslek edinme kurslarımız, bilgi evlerimiz hepsi insanımıza yönelik hizmetlerimiz arasında. Belediyecilik sadece altyapı, üstyapı noktasında değerlendirilemez. İnsanlarımıza hizmet etmek, onların gelişimine katkı sunmak zorundayız. Bu tesisler bizim olmazsa olmazımızdır. İbni Sina Mahalle Konağı’mızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özak ve Şeker’den Mesajlar

Başkan Bulut’un ardından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise “Tarihimize baktığımızda mahalle kültürünün bizi biz yapan değerler içindeki önemini görüyoruz. Mahalle kültürü sayesinde komşuluk ilişkilerimiz gelişti ve dayanışmamız arttı. Günümüzde İbni Sina Mahallemize böyle güzel bir konak kazandırdığı için başta Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programda son konuşmayı yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Derince’miz için hayırlı bir hizmetin açılışındayız. Bu tesisin yapılmasına vesile olan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir tesis. Sübyan Mektebi’nin açılacak olması en önemli yatırımlardan biri. Belediyelerimizin 13’ü de çok önemli hizmetlerde bulunuyor. Bugüne kadar yerel yönetimler olarak vermiş olduğumuz sözlerin tamamını yerine getirdik” dedi.

Çok Amaçlı Olarak İnşa Edildi

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile birlikte İbni Sina Mahalle Konağı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Çok amaçlı olarak inşa edilen İbni Sina Mahalle Konağı, eğitimden sağlığa, sosyal projelerden kültürel etkinliklere kadar birçok alanda hizmet verecek şekilde tasarlandı. Toplam 626 m² inşaat alanı ve 300 m² taban alana sahip İbni Sina Mahalle Konağı, zemin kat ve bir normal kattan oluşuyor. Görünümü ve sosyal donatıları ile bölge sakinlerinin beğenisini kazanan İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası, sağlık ocağı ile 2 adet derslik yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817