DERİNCE'DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER

Halk Eğitim ve DER-MEK Sergileri

Derince’de eğitim öğretim dönemi sonunda düzenlenen Yıl Sonu Sergisi’nde hazırlanan el emeği göz nuru eserler vatandaşların beğenisine sunuldu. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Derince Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda (DER-MEK) yıl içerisinde yapılan çalışmalar sergilendi. İlk olarak Deniz Mahallesi’nde yer alan Zübeyde Hanım Parkı’nda gerçekleşen açılış programına başta Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başarılara Tanıklık Etmiştik

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, kurs merkezlerinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise yaptığı konuşmada “DER-MEK kurs merkezlerimize daha önce yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde kursiyerlerimizin başarılarına tanıklık etmiştik. Yılsonu sergisi ile taçlandırılan bu el emeği göz nuru eserleri hazırlayan tüm kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Halkımız bizden talep ettiği müddetçe bizler açacağımız kurslarla Halk Eğitim ve DER-MEK ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Önce Konuşmalar, Sonra Açılış

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise yaptığı konuşmada “Belediyemiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz kurslara gösterdiğiniz ilgi bizleri sevindiriyor. Bu eğitim çatıları altında hazırladığınız eserleri sergileyeceğiniz programa katılmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Tüm kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerini kutluyorum” dedi.  Konuşmaların ardından protokol tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yer alan sergi alanının açılışı yapıldı. Bir eğitim-öğretim yılının daha geride bırakıldığı DER-MEK’te eserlerini görücüye çıkarma imkanı bulan kursiyerlerin çalışmaları, sergiyi gezmeye gelen vatandaşlar tarafından beğeniyle incelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817