banner2779
banner2752
banner2750

DERİNCE'DE SKOLYOZ AMELİYATLARI YAPILMAYA BAŞLADI

Halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz, günümüzde her yüz çocuktan üçünde görülüyor. Uzmanlar Skolyoz ve Kifozu ihmal edilmemesi gereken önemli bir hastalık grubu olarak tanımlıyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde Op. Dr. Ahmet Çağrı Uyar ve Ortopedik Cerrahi ekibi tarafından Skolyoz ameliyatları başarı ile gerçekleştiriliyor. Uzun süredir omurgasındaki eğrilik nedeni ile duruş bozukluğuna bağlı solunum sıkıntısı yaşamaya başlayan E.M. (10 Y.) isimli hasta gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucunda sağlığına kavuştu.

SKOLYOZ VE KİFOZ NEDİR?

Skolyoz omurganın arkadan veya önden bakıldığında sağa/sola eğilmesi veya kendi ekseni etrafında dönmesi ile oluşan omurga eğriliğidir. Kifoz ise omurgaya yandan baktığımızda fizyolojik olarak oluşan kambur duruşun normalden fazla olmasıdır. Skolyoz ve Kifoz gibi hastalıklar çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkabilmektedir. Hastalık farkına varılmadığı takdirde ilerleme göstererek solunum problemleri ve kalıcı duruş bozuklukları gibi başka sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Hastalığın takip ve tedavisi omurga cerrahisi ile uğraşan uzman hekimler tarafından  yapılmaktadır.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin tedavi açısından kritik öneme sahip olduğunu aktaran SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Ahmet Çağrı Uyar Erken tanı sayesinde cerrahi dışı tedavilerle ilerlemenin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu tedaviler fizyoterapi, özel skolyoz egzersiz programları, korse gibi yöntemlerdir. Omurga eğriliği ilerlemiş veya cerrahi dışı tedavilerin başarılı olmadığı durumlarda ise cerrahi tedavi yapılmaktadır. Hastanemizde cerrahi tedavi olarak omurga tespit sistemleri ve ameliyatları uygulanmakta ve yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır” dedi.

ÖZELLİKLİ AMELİYATLAR DEVAM EDECEK

Skolyoz ve Kifoz ameliyatlarının merkezlerinde başarıyla gerçekleştirilmeye başlandığını söyleyen hastane başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın “Ülkemizde son yıllarda tedavi konusunda atılan önemli adımlar sayesinde hastanemizde de bu ameliyatlar başarıyla yapılmakta, ameliyat sorası hastalarımız oturma, dengeli yürüme gibi fiziksel aktivitelerini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedirler. Kliniğimizde görevli tüm arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu bir ekip işidir. Bundan sonra da bu tarz özellikli ameliyatlar ile halkımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ERGÜNEY “DERİNCE’YE YENİ SAĞLIK YATIRIMLARI YAPILACAK”

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başarılı hizmetlerle sürekli adını duyurduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hastanemiz sürekli kadrosunu güçlendiren, yeni hizmetler ile adını duyuran bir hastane. Hizmet çıtasını giderek yükselten ciddi mesafeler kateden hastanemiz özellikli sağlık hizmetleriyle bölgemize değer katıyor. Derince Sağlık Kampüsünde yakın zamanda yeni sağlık yatırımları hayata geçirilecek ” diyerek, bu çalışmaların önemini vurguladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751