Derince Eğitim Araştırma Hastanesi “Yaşama Umut” Olmaya Devam Ediyor


 

     Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde trafik kazası nedeniyle  Erişkin yoğun bakım servisinde yatmakta olan hastanın organları, diğer insanlara yaşamak için umut oldu.

 

     Hastanede erişkin yoğun bakım servisinde yatan hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği “Beyin Ölümü Tespiti Kurulu” tarafından tespit edildi. 30 Temmuz 2017 günü organ bağışı konusunda beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesiyle yapılan görüşme sonrasında diğer insanların yaşamına umut olması yönündeki kararlarıyla aile onayı alınmış ve bu ulvi karar sonrasında hızlı bir şekilde Marmara bölge koordinasyon merkeziyle organizasyon sağlanmıştır.

 

      Hiç vakit kaybetmeden Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçilmiş, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletildikten sonra uygun alıcılar belirlenmiştir. Doku ve organlar, yoğun çalışmalar sonucunda ihtiyacı olan hastalara ulaştırılmıştır.

Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde Böbrek Nakli Yapıldı

    Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “ Hastanemiz Organ nakli konusunda titizlikle çalışmakta.Hastanemiz bünyesinde mevcut olan Böbrek Nakil merkezimiz sayesinde beyin ölümü gerçekleşen hastamızın böbreği , yaşama umut bekleyen bir başka hastamıza yine bizim hastanemizde başarıyla nakledildi. Diğer böbrek Haydarpaşa Numune Hastanesinde,  Kornea Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, karaciğer Medipol Mega Hastanesinde yatmakta olan hastalara umut olmuştur. Bu ulvi kararı vererek topluma örnek olan aileye tüm insanlık adına teşekkür ediyor ve hastanemiz adına baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817