DERİNCE HASTANESİ'NDEN HASTALARA EĞİTİM.
     Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğince "Total larenjektomili (gırtlağın tümü alınmış) hastalara konuşma eğitimi" konulu uygulamalı kurs gerçekleştirildi.


   
    Gırtlak kanseri nedeniyle ameliyat olmuş ve konuşma fonksiyonu devre dışı kalan hastalara yönelik kursa, daha önce hastanemizde bu nedenle ameliyat edilmiş tüm hastalar davet edilerek, ameliyat sonrası konuşma yöntemleri ve ses protezi konusunda bilgilendirme sağlandı. Hastaların interaktif katılımıyla mevcut sorunlarının öğrenilerek çözüm önerilerinin getirildiği kursta, total larenjektomili hastaların bir araya getirilmesiyle, birbirleriyle fikir alışverişinde ve destekte bulunmaları da sağlanmış oldu. İlimizde ilk kez böyle bir uygulamanın gerçekleştirildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Klinik Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Adin Selçuk, benzer organizasyonların belirli aralıklarla tekrarlanacağını ifade etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817