Derince - Körfez sahili her mevsim güzel
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Derince ile Körfez ilçelerini birbirine bağlayan sahil parkı, vatandaşların yalnızca yaz aylarında değil sonbaharda da ilgisini çekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan Derince 60 Evler ile Körfez Tütünçiftlik arasındaki sahil düzenlenmesinde vatandaşlar güzel bir sonbahar gününde yürüyüş yapıp, sahilde bisiklet kiralıyorlar. Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı sahil parklarıyla İzmit Körfezi’ni yemyeşil alanlar ve kumsallarla gerdanlık gibi süslemeye devam ediyor.

 

88 BİN METREKARELİK PARK

Yaklaşık 88 bin metrekarelik alanı kaplayan Derince ile Körfez arasındaki sahil düzenlemesi 60 Evler Harikalar Sahili ile Körfez Tütünçiftlik arasını birbirine bağlıyor. Körfez Sahil Projesi kapsamında doğal alanların bozulmamasına özen gösterilerek yapılan sahil düzenlemesinde yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, oturma grupları, spor sahaları,yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor.

 

SONBAHARDA DA İLGİ ÇEKİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan sahil parkı vatandaşların sadece yaz aylarında ilgisini çekmiyor. Sonbaharın serin havalarında vatandaşların şehrin stresinden uzaklaşıp yürüyüşlerini yaptığı, dinlendiği alanların başında gelen sahilde, isteyen vatandaşlar iki kişilik bisiklet kiralayarak sahilin tadını çıkarabiliyor.

 

600 METRE UZUNLUĞUNDA KUMSAL

Derince ile Körfez arasında yaklaşık 600 metre uzunluğundaki kumsala ise Karadeniz sahillerinden getirilen 12 bin metreküp kum döküldü. Böylece depremden kalan moloz ve inşaat atıkları da temizlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817