banner2779
banner2752
banner2750

DERİNCE'NİN ALTI ÜSTÜ TÜMDEN DEĞİŞİYOR

87 Milyonluk Yatırım Yapılıyor

Derince Belediyesi’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ile birlikte yaptığı ortak çalışmalar neticesinde ilçenin altyapısı baştan sona yenileniyor. 87 milyon liraya mal olacak altyapı çalışmaları kapsamında ilçede 400 km uzunluğundaki altyapı hattı değişiyor. Yavuz Sultan, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerinde başlayan ve devam eden altyapı çalışmaları ile ilçe merkezindeki 10 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı yenilenecek. Yapılan bu çalışmalarla birlikte aynı zamanda sağlık açısından zararlı olduğu ve kanserojen madde içerdiği tespit edilen asbestli su hatları, yerini uzun yıllar ihtiyaca cevap verecek modern hatlara bırakıyor.

Rıhtım ve Barbaros Caddesi Asfaltlandı

İSU tarafından Derince genelinde yapılacak 400 km uzunluğundaki yenileme çalışmalarının şu ana kadar 60 km’lik kısmı tamamlandı. 5000 m3 kapasiteli su deposunun da betonarmesi tamamlanma aşamasına getirildi. Altyapı yenilemelerinin devam ettiği bölgelerde İSU’nun çalışmalarını tamamlamasının hemen ardından ise asfaltlama işlemi gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan noktalarda asfalt serimi yapılıyor. Bölgedeki Barbaros ve Rıhtım caddeleri başta olmak üzere ara sokaklarda da devam eden asfaltlama çalışmaları ile yollar daha kullanışlı hale getiriliyor. Derince Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada ilçe genelindeki çalışmaların belirlenen program çerçevesinde devam edeceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751