banner2779
banner2752
banner2750

Derince’de 100. Yıl Etkinlikleri Düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Derince’de Anıldı

Ülke genelinde çeşitli programların düzenlendiği 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü kapsamında Derince’de de bir dizi etkinlik gerçekleşti. Bu yıl Dumlupınar Ortaokulu’nun hazırladığı ve Şükrü Aracı İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanı Burak Güneş, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ilgi gösterdi.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

Pandemi kurallarına uygun bir şekilde hazırlanan salonda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Mehmet Çakat’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam eden programda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından kesitler aktaran video gösterimi gerçekleşti. Çeşitli şiirlerin seslendirildiği, müzik dinletisinin gerçekleştiği programda öğrenciler milli marşımızı da coşkuyla seslendirdi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle noktalandı.

Dereceye Giren Öğrenciler:

Resim Yarışması (İlkokul)

1-Mert Ali Kaçar (Öğretmenler İlkokulu)

2-Ersin Köse (Çenesuyu İlkokulu)

3-Berrin Ayça Başoğlu (Çenesuyu İlkokulu)

Şiir Yarışması (Ortaokul)

1-Yasemin Çetin (Sırrıpaşa Ortaokulu)

2-Sude Boz Aba (Cumhuriyet Ortaokulu)

3-Ceylin Koç (15. Kolordu Ortaokulu)

Kompozisyon Yarışması (Lise)

1-Cansu Nazlı Ersoy (Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi)

2-Gülistan Kaya (Seka Çocuk Dostları M.T.A.L.)

3-Elif Yıldız (Necip Fazıl Anadolu Lisesi)

Slogan Yarışması (Lise)

1-Aslı Bozkurt (Zehra Emine Öçgüder M.T.A.L.)

2-Ayşegül Halak (Zehra Emine Öçgüder M.T.A.L.)

3-Ayşegül Karalı (Zehra Emine Öçgüder M.T.A.L.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751