Derince’de 55 ton atık cam toplandı
 Derince Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 2014 yılı içerisinde 55 bin kilogram (55 ton) atık cam topladı

 Doğal kaynaklar korunuyor

Derince Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri geri dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un çevre konusunda gösterdiği hassasiyet ve verdiği destekle çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların da katkılarıyla 2014 yılında 55 bin kilogram (55 ton) atık camı, geri dönüşümün sağlanması noktasında topladı. Ekipler, bu kapsamda toplanan atık camların yüzde yüz geri dönüşüme kazandırılmasıyla doğal kaynakların korunmasına, enerji tasarrufunun sağlanmasına ve ekonomiye önemli boyutlarda katkı sağlıyor.

 Ekonomiye katkı sağlanıyor

Atıkların geri dönüşüme kazandırılması noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Derince Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Cam atıkları kalitesini kaybetmeden geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bununla beraber ikincil hammadde olarak üretime dahil ediyoruz. Atıkların geri dönüşümü sayesinde ülke ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Cam atıklarını geri dönüşüme kazandırmak isteyen vatandaşlarımız da atıkları Derince Belediyesi Atık Getirme Merkezine ücretsiz olarak getirebilirler. Ayrıca cam atıkların alınması noktasında 2337100 numaralı telefondan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile iletişim kurabilirler” ifadelerini kullandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817