banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Derince’de Ahilik Haftası coşkusu
 Derince’de düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarında Kocaeli’de Yılın Ahisi seçilen Ali Polat’a plaket verildi. Organizasyona Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın’ın da yer aldığı tiyatro gösterisi damga vurdu

Protokol tam kadro katıldı

Derince Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Ahilik Haftası Programı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde mehteran gösterisi ile başladı. Etkinliğe Derince İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, AK Parti Derice İlçe Başkanı Ahmet Ark, Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akman Şen, Derince İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Halk Eğitim Müdürü Muhammed İpekdal, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, Derince Ahilik Derneği Başkanı Bahadır Ali Gül, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, esnaflar ve ilçe halkı katıldı.

“Ahilik geleneğini korumalıyız”

Ahilik Haftası kapsamında Derince Belediyesi’nin katkıları ile organize edilen kutlamalar mehteran ve semah gösterileri ile başladı. Programda konuşan Derince İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Ahilik geçmişten günümüze bizim en önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Bu geleneğimiz korunmalıdır” dedi. Ahlak ve maneviyatın Ahilik geleneği için çok önemli olduğunu vurgulayan Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, “Ahilik geleneği için en uygun kelimeler ahlak ve maneviyattır. Geçmişten bu güne kadar gelen bu geleneğimizi devam ettirmeliyiz ve korumalıyız” diye aktardı. Ayrıca Sargın konuşmasında, Derince Belediyesi’ne programa olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Yılın Ahisi’ne plaket verildi

Derince’de ilk kez kutlanan Ahilik Haftası, mehteran ve semah gösterileri ile başlarken, program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti. Tiyatro gösterisinde sahne alan Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, izleyenleri hem şaşırttı hem de gösterdiği performansla büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda Kocaeli’de Yılın Ahisi seçilen Ali Polat plaketini İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık ve Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya’nın elinden aldı. Yılın Ahisi olarak seçilen bir diğer isim Selim Salihoğlu’na ise plaketini Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu ve Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826