Derince’de Aspir Hasadı Yapıldı

Makinelerin Kurulumu Yapılıyor

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün özel önem verdiği tarımsal kalkınma hamlesi projesi, İshakçılar ve çevre köylerde büyük ilgi görüyor. İshakçılar merkezli Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar’ı kapsayan proje kapsamında hayata geçen tesisleşme çalışması ile bölgeye Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri inşa edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Açılış Bayramı kapsamında açılışını yaptığı eserler arasında yer alan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, içerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındırıyor. Bölgeye ekonomik anlamda çok önemli bir değer katacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri'nin bünyesinde yer alan Süt Pastörizasyon Tesisi ünitelerinde kullanılacak makinelerin kurulumu da gerçekleştiriliyor.

Bölge Tarım Üssü Olacak

Başkan Aygün de tesislere giderek makinelerin kurulum aşamasını yerinde takip etti. Projenin Derince için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Başkan Aygün, tarımsal kalkınma noktasında hizmete sundukları tesislerin Derince’ye hayırlı olmasını diledi. Ekonomi ve istihdama önemli oranda katkı sunması hedeflenen proje kapsamında yer alan aspir bitkisi yetiştiriciliği de Başkan Aygün’ün önem verdiği çalışmalar arasında. Proje kapsamında Derince Belediyesi ekipleri, nisan ayı içerisinde Tahtalı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 25 dönümlük alana aspir tohumlarını ekmişti. Düzenli olarak bakımı ve kontrolleri yapılan tarlalarda ekilen aspir tohumlarının hasadı ise Derince Belediyesi ekipleri tarafından yapıldı. İshakçılar ve bölgeyi tarım üssü haline getirecek proje kapsamında hasadı yapılan ürünlerden oluşacak Taşköprü Aspir Yağı’nın, çok önemli bir marka olarak Türkiye pazarına girmesi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817