Derince’de Başarı Oranı % 90

Denetimlerde Önemli Başarı

Derince ilçe sınırları içerisindeki yer alan binalardaki asansörlerin denetimlerini son derece hassas bir şekilde yürüten Derince Belediyesi ekipleri, ilçede güvenli hale getirilen asansör oranını % 90 seviyesine çıkartmayı başardı. Konu ile ilgili Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde; “’2014/33/AB Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği’ kapsamında belediyemiz sınırları içerisinde bulunan asansörlerin muayene ve denetimi için belediyemiz ile T.C.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca akredite edilmiş A tipi muayene kuruluşu S&Q Mart Kalite Güvenlik San. ve Tic. A.Ş. arasında protokol yapılmıştır.”

2953 Kez Muayene Yapıldı

“Bu protokol kapsamında Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü denetiminde, 2017 yılından itibaren toplam 1337 asansör için S&Q Mart Kalite Güvenlik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yerinde 2953 kez muayene yapılmıştır. Muayene neticesinde 1337 asansörün 1203’ü güvenli hale getirilmiştir. Kalan 136 asansörün 101’inde yetkili bakım firmalarınca güvenli hale dönüştürebilmek için gerekli olan bakım ve onarım çalışmaları devam etmekte olup 35 asansör belediyemiz ekiplerince mühürlenerek kullanım dışı bırakılmıştır. Bu denetimler sayesinde güvenli hale getirilen asansörlerin oranının %90’ı bulduğu görülmüştür.”

ASANSÖR BAKIM: Derince Belediyesi tarafından yapılan denetimler sonucu ilçede güvenli hale getirilen asansörlerin oranının % 90’ı bulduğu belirtilirken, 35 asansör ise mühürlenerek kullanım dışı bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817