banner2779
banner2752
banner2750

Derince’de Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan

On Binlerce Kişi Katıldı

Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği 19. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncü gününde düzenlenen müsabakalara on binlerce kişi akın etti. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP İlçe Başkanı Salip Sayar, , İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

500 Güreşçi Mücadele Etti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalde başpehlivanlık mücadelesi öncesi protokol ve güreşçilerin katılımı ile şeref turu atıldı. Ellerinde ay yıldızlı bayrakla seyircileri selamlayan protokol ve başpehlivanlar, dosta düşmana birlik ve beraberlik mesajları verdi. Daha sonra Minik-1, Minik-2 Teşvik-1, Teşvik-2, Tozkoparan, Ayak Boyu, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Baş Altı ve Başpehlivan olmak üzere 13 kategoride 500 güreşçi İshakçılar Er Meydanı’nda hünerlerini sergiledi. Büyük heyecana sahne olan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yağlı pehlivan güreşlerinde Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün festivalin kurucusu olan merhum Aydın Şentürk’ün organizasyona katkılarından dolayı ailesine plaket takdiminde bulundu. Başkan Aygün, “Bu yıl festivalimizin 19.’sunu düzenliyoruz. Kıymetli halkımızın ata sporumuz olan güreşe ilgisi bizleri de fazlasıyla memnun ediyor. Gençliğe ve spora olan yatırımlarımıza devam edeceği” dedi.

Derince’ye Önemli Yatırımlar

İlçede spor alanında önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Aygün, “Derincemize önemli projeler kazandırdık. Özellikle çocuklarımız için spor ve eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi, Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi, Sırrıpaşa Gençlik ve Spor Merkezi, Bahattin Çelik Spor Kompleksi ve bunların yanında tüm mahallelerimizi kapsayacak şekilde 17 adet spor alanı inşa ettik. Bunlarla da kalmadık İshakçılar’da Tarımsal Kalkınma Tesislerimizi kurduk. Ayrıca Tahtalı Göleti Doğa Park Projemizi de yakın süre içerisinde tamamıyla hizmete sunacağız” dedi. Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen güreşlerde başpehlivan kategorisinde Hüseyin Gümüşalan rakibi Orhan Okulu’yu mağlup ederek Derince güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751