Derince’de bayram coşkusu
 Derince’de bayram coşkusu

 

Derince Belediyesi ve Derince Kaymakamlığı’nın düzenlediği ilçe bayramlaşması Tarihi Gar Binası önünde gerçekleşirken, törene gerek protokol gerekse ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi

 

Yoğun katılım vardı

Ramazan Bayramı nedeniyle restorasyonu tamamlanan Tarihi Gar Binası önünde gerçekleşen bayramlaşma törenine protokol ve halk büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Garnizon Komutanı Ali Kocatürk, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, askeri erkan, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek yöneticileri ve vatandaşların geniş katılım gösterdiği bayramlaşma töreni coşku içerisinde geçti.

 

‘Kardeşlik duygularımız pekişti’

Protokolün bayramlaşmaya katılan konuklarla tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutlamasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar oldu. Başkan Alemdar konuşmasında Ramazan Bayramı’nın ilk gününde bir arada olmanın önemine vurgu yaparak “Bu mübarek günde bir arada olmak bizim için büyük bir mutluluk. 1 ay boyunca beraber olduk. Birlikte oruçlar tuttuk, ibadetler ettik. Bunlar bizim birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirdi. Bugün hep beraber coşku içerisinde buradayız. Rabbim nice bayramları bir arada yaşamayı yeniden nasip etsin” dedi.

 

Kocatürk’ten veda konuşması

Başkan Alemdar’ın ardından 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliliğe ayrılacak olan Garnizon Komutanı Ali Kocatürk bir konuşma gerçekleştirdi. Herkesin bayramını kutlayarak söze başlayan Kocatürk “Burada görevim itibariyle son kez bulunuyorum ama bundan sonraki bayramlarda da yine hep bir arada olacağız. 1978’de girdiğim asker ocağından 30 Ağustos tarihi itibariyle emekli olarak ayrılacağım. Son 13 yılım burada geçti ve bunun 5 yılında komutan olarak görev yaptım. Elimizden geldiğince iyi işler yapmaya çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve Derince Belediye Başkanımıza destekleri için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

‘Bayramlar barışın sembolüdür’

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ise konuşmasında Ramazan ayındaki hoşgörü ve sabır ortamının bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulunarak “Birbirimizi severek, huzur içerisinde bundan sonraki bayramlara da kavuşalım” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu programda son konuşmayı yaparak “Bayramlar barışın, kardeşliğin, dostluğun, sevincin ve barışın sembolüdür. Bu bayramın ülkemize, kentimize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik getirmesini Allah’tan temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Tarihi Gar Binası’nın içerisinde bir süre oturarak bayram sohbeti gerçekleştirip, buradaki yapılan restorasyon çalışmalarının son halini görme imkanı buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817