DERİNCE’DE BAYRAMLAŞMA YENİLENEN KENT MEYDANI’NDA YAPILDI
 Derince İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Kent Bayramlaşması ilçenin yenilenen Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Geniş bir katılımın sağlandığı bayramlaşma programı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Ergin, Osman Dalkılıç ve Ayşe Mamat, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, askeri erkan, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek yöneticileri ve vatandaşların geniş katılımıyla coşku içerisinde geçti.

Başkan Bulut birlik ve beraberliği vurguladı

Bayramlaşma töreni öncesinde organizasyonda açılış konuşmasını yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. 11 ayın sultanı olan Ramazan’ı hep birlikte geride bıraktık. Aile ortamı içerisinde burada bayramlaşmamızı gerçekleştiriyoruz. Derince’de bu birlik ve beraberlik daim olduğu müddetçe ilçemizin gelişmesine ve büyümesine önemli katkılar sağlanacaktır. Bu anlamda tüm arkadaşlarımıza bayram dolayısıyla ayrıca teşekkür ederim” şeklinde duygularını aktardı. Başkan Bulut’un ardından konuşan İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i geride bıraktık. Bu ay içerisinde tuttuğumuz oruçların ve ettiğimiz duaların kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan’ın ardından çok şükür huzur ve güven ortamı içerisinde bayrama kavuştuk. Ülkemizde var olan huzur ve güven ortamının İslam coğrafyası içinde tecelli etmesini diliyorum. Saygının karşılıklı sevginin, dayanışmanın ve birlik ve beraberliğin timsali olan bu bayram günlerini ailenizle sevdiklerinizle beraber geçirmenizi niyaz ediyorum” dedi.

“Oruç nefsimizi terbiye ediyor”

İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım’ın ardından konuklara hitap eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Rabbim bütün günlerimizi bayram tadında güzelliklerle donatsın. Oruç ibadeti çok farklı bir ibadet. Dünya nimetlerine karşı nefis mücadelesi var, sabır ve irade var. Oruç her birimizin nefsimizi terbiye ediyor. Rabbim oruçtan ders alanlardan olmayı nasip eylesin. İnşallah dünyada fakir fukara kalmayana kadar mücadele etmeyi bizlere nasip eylesin. Tarihimizde ecdadımızın yaşadığı o parlak günleri inşallah memleketimize de gönül coğrafyamıza da yaşatırız. Önemli olan sadece kendimiz için yaşamak değil bütün insanlık için yaşamaktır. Bir ay boyunca bunu idrak ettik. Rabbim bu duyguların sonucunda da Ramazan’ın sonunu bir bayram olarak müminlere hediye etmiş” dedi.

“Sevinçliyiz ama buruğuz”

Ramazan Bayramı dolayısıyla sevinçli ama buruk olduklarını belirten Bakan Işık, “Sevinçliyiz ama buruğuz. Bizim yaşadığımız huzuru, sükûneti maalesef gönül coğrafyamızın pek çok yerinde kardeşlerimiz yaşayamıyor. Sadece İslam dünyası değil insanlığın büyük bir kısmı ciddi bir trajedi yaşıyor. Sofrasına bomba yağan insanlar var dünyada. İnsanlığın tamamının huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir dünya hepimizin özlemidir. Selamın yayıldığı bir dünya hepimizin özlemidir. Rabbim ülkemizin birliğini dirliğini daim eylesin. Allah birliğimize, beraberliğimize zeval vermesin” diye konuştu.

Bakan Işık’tan Bulut’a tebrik

Konuşmasında Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un çalışmalarına da değinen Bakan Işık, “Şehrimiz de ülkemiz de her geçen gün güzelleşiyor, gelişiyor, büyüyor. İçerisinde bulunduğumuz Kent Meydanı’nın birkaç yıl önceki halini biliyorsunuz. Şimdi pırıl pırıl çiçek gibi bir meydana kavuştuk. Haydar Başkan’ın maşallahı var. Projeci başkan olarak kendisini iyi biliriz. Yürüyen merdiveniyle, televizyonuyla şelalesiyle güzel bir alan oluşturmuş. Derinceliler her şeyin en güzeline layık. Bu bayram vesilesiyle Haydar Başkan’ımızı da çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Gerçekten genç, çalışkan bir başkan olunca böyle güzellikler de ortaya çıkıyor. Ama Derince için daha yapacak çok işimiz var” dedi.

“Arzumuz eser bırakmak”

İlçede bulunan askeri alanın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ekleneceğini belirten Bakan Işık, “Allah nasip ederse askeri alanı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne katacağız. Bu çalışmayla hem hastanemiz büyüyecek hem de mevcut alan içerisinde çok güzel bir şehir parkı yapacağız. Derince bu sayede çak daha fazla değer kazanmış olacak. Metroyu da artık inşallah Derince’yle buluşturmak istiyoruz. Bundan sonra Allah’ın izniyle ulaşımınızı 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817