Derince’de Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü dolayısıyla Derince’de gerçekleşen programlarda tebrikat töreninin ardından Şehitlik’te dualar edildi

Tebrikat Töreni Yapıldı

Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin ilçe genelinde gerçekleştirdikleri Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ikinci gününde ilk olarak tebrikat töreni yapıldı. Derince Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tebrikleri kabul etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kaymakamlıktaki törende Vali Yardımcısı Ali Ada, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Öğrencilerin şiir okuyarak renk kattığı program, ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Şehitlik’te Dualar Edildi

Kaymakamlıktaki törenin ardından İlçe Müftülüğü, Derince Şehitliği’nde çok anlamlı bir program düzenledi. Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Çınarlı Mahallesi’nde yer alan Şehitlik’te gerçekleşen programda şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştiği programda İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaptığı açıklamada “Bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817