Derince’de ders zilini protokol çaldı
 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri Derince’de yer alan Şükrü Aracı İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi

Protokol öğrencilerin yanında

Ülke genelinde olduğu gibi Derince’de de eğitim-öğretim yılı başlangıcı nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri coşku içerisinde gerçekleşti. Derince’deki İlköğretim Haftası kutlamaları için Şükrü Aracı ilk ve Ortaokulu’nda bir program tertip edilirken etkinliğe Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okul bünyesinde eğitim gören öğrenciler de hazır bulunarak, ilk günün heyecanını yaşadı. Açılış töreninde ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yaptı.

Şiirler ve müzik dinletileri

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan Akmanşen, nitelikli bir eğitimin yarınlar için önemine vurgu yaptı. Akmanşen’in konuşmasının ardından kürsüye Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım çıktı. Yeni eğitim döneminin heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, milli eğitim camiasının güzel hizmetlere imza atacağına inandığını belirtti. Kaymakam Yıldırım’ın konuşmasını noktalamasının ardından öğrencilerden Aden Yılmaz, günün anlamıyla ilgili bir şiir okudu. Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği dans gösterileri ile devam eden programda müzik öğretmeni Nimet Uçar yönetimindeki öğrenciler Rüya Yücel, Ayşe Çalık ve Funda Çalış da müzik dinletisi sundu.

 

Birinci sınıfları ziyaret ettiler

Okul öğrencilerinden 2014 yılı İstiklal Marşı okuma yarışması ilçe birincisi Zeynep Ör’ün İstiklal Marşı’nı okuması ile süren programda beden eğitim öğretmeni Serap Kuka yönetimindeki öğrenciler step-aerobik gösterisi sundu. 2014 yılı Şükrü Aracı Orta Okulu birincisi Semanur Bayındır’ın Türk Bayrağı’nı birinci sınıf öğrencileri Pelin Şen ve Alparslan Karaoğlan’a teslim ettiği programda ayrıca Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım tarafından Semanur Bayındır’a ve ailesine plaket takdimi gerçekleştirildi. Öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisinin de renk kattığı programda son olarak protokol sembolik olarak okul

zilini çaldı ve ardından yeni eğitime başlayan birinci sınıfları ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817