Derince’de Dualar Şehitlerimiz İçin

Anma Etkinliği Düzenlendi

Derince Belediyesi, merkez üssü Kocaeli olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19. Yıl dönümünde Çınarlı Deprem Şehitliği’nde bir anma programı düzenledi. Anma etkinliğine Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık ve Osman Ergin, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, Derince İlçe Müftü Vekili Ergün Yılman, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Derinceli vatandaş katıldı. İlçede yer alan merkez camiler önünden kaldırılan araçlarla Çınarlı Deprem Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştiren Derinceliler, deprem felaketinde yaşamını yitiren yakınlarının mezarları başında dua etti.

Hep Birlikte Dua Edildi

Çınarlı Deprem Şehitliği’nde akşam namazından önce başlayan anma programında Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunarak deprem şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anıldı. Kadınlar ve erkekler için oluşturulan mescitlerde hep birlikte akşam namazını kılan Derinceliler, okudukları dualarla geceyi noktaladılar. Anma programı boyunca Derince Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programın sona ermesinin ardından Deprem Şehitleri’ni Anma Etkinliği’ne katılmak için gelen vatandaşlar, yine belediyeye ait araçlarla oturdukları mahallelere bırakıldı.

Başkan Bulut’tan Mesajlar

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda bir konuşma yapan Derince İlçe Müftü Vekili Ergün Yılman, tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını ifade etti. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da yaptığı konuşmada “Programımızı Kent Meydanı yerine Şehitlik’te yapmanın çok daha anlamlı olacağını düşündüğümüz için bugün burada buluştuk. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bir daha böyle acılar yaşanmaması için hem bizler belediye olarak hem de vatandaşlarımız çok daha dikkatli davranmalı. Şunu unutmayalım deprem öldürmez, fakat eksik malzeme ve çürük yapılar insanlarımızı öldürür.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817