Derince’de ‘Ebola’ alarmı!
 Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne ‘Ebola” şüphesi ile başvuran Nijerya uyruklu bir şahıs Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede olağanüstü hal ilan edildi.

Sabah saatlerinde yüksek ateş şikayetleriyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gelen iki hasta büyük paniğe neden oldu. Doktorlar hastanın ebola kapmasından şüphelendi. Acil servis hemen boşaltıldı ve kapılar kapatıldı, acil servis karantina altına alındı. Ebola şüphesi olan hastalardan birinin Mısır diğerinin ise Nijerya uyruklu olduğu öğrenildi.

DERİNCE’YE SEVK

Ebola şüphesi ile tedavi altına alınan hastalardan Nijerya uyruklu olan 45 yaşındaki erkek hasta Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastane’nde de olağanüstü hal ilan edildi. Personele koruyucu kıyafet ve maske dağıtıldı. Acil Servis kapatılırken hastalar hastanenin diğer bölümlerine yönlendirildi. Ambulans dahil hiç bir aracın daha sokulmadığı acil serviste tam teyakkuza geçilmiş durumda Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’nde Ebola virüsü için referans hastane olarak belirlenmişti.

HASTALARDAN BİRİ GETİRİLDİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde bulunan ve bir süre önce Nijerya'dan geldiği belirtilen Türk hasta saat 13.30 sıralarında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine özel tecritli ambülansla önlemler altında getirildi. Hastanenin önündeki diğer hasta ve yakınları buradan uzaklaştırıldı. Yine koruyucu maske ve elbise giymiş görevliler gözetimindeki hasta hemen içeriye alınarak, oluşturulan özel tecritli odaya konuldu.

“ŞU ANDA BU BİR ŞÜPHE”

Kocaeli Hastaneler Birliği Başkanı Hasan Aydınlık yaptığı açıklamada iki hastanın belirlendiği doğrulayarak şunları söyledi:  "İlimizde Sağlık Bakanlığımızın prosedürlerine uygun bir şekilde şüphe duyulan hastalar Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde inceleme altına alınacak. İzole edilmiş vaziyette ve enfeksiyonel hastalıkları uzmanımızın algoritmaya uygun bir şekilde gerçekleştirilen işlem 2-3 gün arasında, inceleme sonuçları çıkacak. Şu anda bu bir şüphe. Biz çok düşük bir ihtimal bile olsa konuyu ne gerekiyorsa bakanlığımızın algoritmasına uygun yönetmekteyiz. Bu şüphe gerekli tetkikler yapılması için kan numuleri incelenmeye başlandı. 2-3 gün arasında sonuçlar çıkıyor. Bu süre içersinde hastalarımızın izolasyanu devam diyor."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gebze’de yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran ve ebola virüsü teşhisiyle Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen şahısla ilgili Kocaeli Valiliği bir açıklama yaptı.  Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Gebze Fatih Devlet Hastanesine yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile başvuran 45 yaşındaki erkek hastanın 20.10.2014 tarihinde Nijerya'dan geldiği, son bir aydır Nijerya'da marangozluk yaptığı bilgisi üzerine ilgili hastanenin klinisyenlerince, Ebola virüsü görülen ülkeden seyahat nedeniyle, şüpheli hastanın ebola olabileceği değerlendirilerek, teşhis ve takip edilmek üzere gerekli tüm önlemler alınmış olup, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekipleri tarafından daha önceden belirlenen Derince Eğitim Araştırma Hastanesine transportu planlanmıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817