Derince’de ‘Ebola’ karantinası kalktı
Batı Afrika ülkelerinde ortaya çıkan, hızla dünyaya yayılan Ebola virüsü şüphesiyle dün Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir hasta getirilmiş, Acil Servis hizmete kapanırken, karantina uygulanmaya başlamıştı. Yetkililer, hastanın tedavisinin sürdüğünü, karantinanın kaldırılıp Acil Servisin açıldığını duyurdu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Nijerya’da çalışan ve ülkemize gelen 45 yaşındaki Ebola şüphelisi şahıstan alınan kan örneklerine, virüse ait olan, bazı ürünler ve maddelerle, virüse karşı vücutta gelişen antikorlarla ilgili olarak testler yapılacak. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, “Hastayla ilgili olarak tetkikler henüz belirlenmedi. Şimdiye kadar diğer yapılan testler negatif çıktı. Sağlık durumu iyi. Testlerin sonuçlarından basit bir enfeksiyon da çıkabilir. Şimdiye kadar kendisine yaptığımız sıtma hastalığı testleri negatif çıktı. Ama testler çok geniş kapsamlı oluyor. Bilindiği üzere MERS hastalığına da bakıyoruz. Ebola halkın dikkatini çeken bir konu olduğu için tedirginlik yaratıyor” dedi. Durmaz, Hasta Hakları çerçevesinde şahsın isminin açıklanmayacağını da belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817